BOGUNOVIĆ SVIRA BOGUNOVIĆA: Koncertna promocija novog kompakt-diska gitariste Nemanje Bogunovića na Kolarcu
Foto: Mario Bralić

uživanje

BOGUNOVIĆ SVIRA BOGUNOVIĆA: Koncertna promocija novog kompakt-diska gitariste Nemanje Bogunovića na Kolarcu

Pop kultura -

Koncertna promocija novog kompakt-diska gitariste Nemanje Bogunovića pod nazivom "Bogunović Plays Bogunović", na kome se ovaj umetnik predstavlja i kao kompozitor, biće održana u Kolarčevoj zadužbini 13. februara u 20 časova. Na disku se nalazi 12 novih kompozicija u aranžmanu za klasičnu gitaru i gudački kvintet.

Pored Bogunovića, nastupiće i kvintet Strings Attached, koji čine eminentni srpski umetnici, violinisti Jovan Bogosavljević i Dušan Panajotović, violista Uroš Bobić, violončelista Nemanja Stanković i kontarbasista Ljubinko Lazić.

foto: Mario Bralić

Kompozicije koje će biti izvedene zasnovane su na sintezi različitih žanrova, čija je osnova umetnička muzika komponovana za gitaru. Konceptualno je osmišljena sa idejom da komunicira sa širokim auditorijumom različitih generacija, od muzičkih profesionalaca do ljubitelja muzike uopšte. Nemanjina muzika s publikom komunicira pre svega zvučnom prizmom primenjene muzike, kroz koju se mogu čuti fragmenti srpskog folklora, ritmovi Latinske Amerike, duh Mediterana, obrisi Orijenta i drugih muzički interesantnih podneblja.

Kurir.rs / Foto: Mario Bralić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track