Najnovije vesti

ISPOVEST MAJKE PEVAČA POSLEDNJE IGRE LEPTIRA ZA KURIR: Šta sam Bogu zgrešila da mi uzme NEŠU! POTRESNO!
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

sećanje na Nenada Radulovića

ISPOVEST MAJKE PEVAČA POSLEDNJE IGRE LEPTIRA ZA KURIR: Šta sam Bogu zgrešila da mi uzme NEŠU! POTRESNO!

Pop kultura

Porodica pevača Nenada Radulovića, poznatijeg kao Neša Leptir, sutra će obeležiti 29 godina od njegove smrti. Rođeni brat Željko, majka Boška i njihovi prijatelji okupiće se u 16 časova na Novom bežanijskom groblju. Boška Radulović prisetila se za Kurir svog starijeg sina, koji je humorom, harizmom i talentom za muziku osvajao srca širom bivše Jugoslavije.

- Svet je za nas nestao kad je on otišao. Nekako su se i njegovi prijatelji razišli. Mrkić mi je rekao da je Neša bio stub koji ih je okupljao oko sebe. Mi ćemo izaći oko četiri na grob, a u pet već pada mrak - kaže Boška.

foto: Privatna Arhiva

Ona smatra da je Neša od svih članova porodice nju najviše voleo, iako ga je često i kritikovala.

- Govorio mi je da sam cicija. Dolazio bi kući često bez rukavice i šala koje sam mu kupila. Pomogao je uvek ljudima i nikad nije imao para. Željko je obećao da će zarađivati za obojicu. Grdila sam ga što nije pazio na sebe. Živeo je 300 na sat - priseća se majka, koja se danas zapita šta je bogu zgrešila da ode tako mlad.

foto: Privatna Arhiva

Željko je teši i kaže da je Neša imao svoju misiju i da je sve radio kako treba. Radulović je tragično preminuo u 31. godini 12. februara 1990. godine, a iza sebe je ostavio hitove "Nataša", "Jeleni umiru sami", "Grudi balkanske", "Vrati se" i "Srce od meda". Razboleo se iznenada. Imao je tumor u levom testisu koji lekari nisu otkrili na vreme i koji je metastazirao na pluća i mozak. Posle prve operacije izgubio je kosu, ali od nastupa nije odustajao. Nosio je šešir. Čuveno je njegovo gostovanje na koncertu Lepe Brene, na kom je u svom maniru imitirao Slobodana Miloševića, a publika je pala u trans. - Jednom je pevao s gripom. Imao je temperaturu oko 40 i govorio je: "Ko sam ja da zeznem 1.800 ljudi". Na prvi koncert u Domu sindikata pozvao je ceo komšiluk - priseća se Boška.

foto: Privatna Arhiva

Najponosnija je što pomagao ljudima koje i ne poznaje. - Najviše je pazio na sirotinju. Dao bi im i poslednju paru. Kad dođe na Zeleni venac, kupovao bi ljubičice od žena koje prodaju cveće. Meni se tada duša cepala - objašnjava majka, a slično je bilo i s taksistima. - Kad je imao, davao im je duplo, a kad nije imao, vozili su ga besplatno. Bila sam svedok te priče. On se samo taksijem i vozio.

S Mandom radio "Romea i Juliju"

Neša Leptir išao je u Devetu gimnaziju, ali umalo nije ponavljao jedan razred. - Pao je iz latinskog na popravni. Spremajući ispit tokom leta napisao je iz inata parodiju "Romeo i Jucika po treći put među Srbima". S pokojnim Mandom se dogovorio da hor u kome je pevao izvede tu predstavu. Bila je to fešta - priseća se majka.

Na kraju razgovora Boška otkriva kako su nastale neke od najvećih pesama grupe Poslednja igra leptira. - Tekstove bi zapisao na putovanjima. Na salveti u kafani ili autobuskoj karti. Neša je uvek bio dobro dete. Stalno je trčao i uvek je bio nekih 20 centimetara iznad zemlje, kao da je na pozornici - zaključuje Boška.

foto: Printscreen/YT

Neverne bebe u Pančevu: Koncert posvećuju Neši Leptiru

Tradicionalni koncert na Dan zaljubljenih, koji već devet godina Neverne bebe sviraju u sali Centra za kulturu u Pančevu, biće posvećen Neši Leptiru. Publika će premijerno moći da čuje pesmu "Suze sa zvezda padaju", koja je poslednji tekst velikog autora. Neša je stihove napisao na lekarskom receptu pre 29 godina, neposredno pred smrt. Porodica ga je čuvala svih ovih godina, čekajući trenutak da poslednje reči umetnika koji je svojim duhom večitog dečaka, harizmom i neprolaznim pesmama ostavio neizbrisiv trag na muzičkom nebu nekadašnje države podeli sa svima koji će se na ovaj način prisetiti nekih lepših i sigurno srećnijih vremena, a koji su voleli Poslednju igru leptira. U spotu za pesmu s Bojanom Perićem se pojavljuje Nikola Radulović, Nešin bratanac i budući glumac.

Kurir, foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...