LAZAR RISTOVSKI SE NE OPRAŠTA OD GLUME: Dva filma velikog glumca stižu na FEST
Foto: Ana Paunković

Dobre vesti

LAZAR RISTOVSKI SE NE OPRAŠTA OD GLUME: Dva filma velikog glumca stižu na FEST

Pop kultura -

Lazar Ristovski, iako se povukao iz glume nakon filma "Kralj Petar Prvi", na predstojećem Festu imaće čak dve premijere.

Publika će moći da pogleda premijerno njegova dva nova filma - "Pijavice" i crnogorski "Između dana i noći", koji će se takmičiti za nagradu Beogradski pobednik.

"Pijavice", po romanu Davida Albaharija, reditelj Dragan Marinković godinama je pokušavao da snimi, ali je uspeo tek nakon podrške Ristovskog. Glavni junak romana je srpski novinar iz Zemuna zaljubljen u Jevrejku. Posle teksta o porastu antisemitizma u Srbiji biva pretučen i živi u stalnom strahu i paranoji. U filmu Ristovski igra s Nikolom Đuričkom, s kojim ne deli ista politička ubeđenja.

- Imali smo divnu saradnju i u filmu Bobana Skerlića "Do koske". Imati različito političko mišljenje ne znači neophodno i mržnju - rekao je ranije Ristovski za Kurir.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Između dana i noći" imaće četiri projekcije na Festu. Film čine tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: pred kraj Drugog svetskog rata, u vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. U svakoj od priča otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja sopstvene egzistencije.

Kurir/ Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track