nova nada

SRBIN U FRANCUSKOM FILMU! Pavle Dragaš: Napravio sam omaž PIKCU IZ RODA! (KURIR TV)

Pop kultura -

Socijalna drama "Divlji" o muškoj prostituciji u Parizu prikazana je premijerno na Festu. U filmu francuskog reditelja Kamija Vidal-Nakea čuo se i srpski zahvaljujući glumcu Pavlu Dragašu, koji se još uvek ne bavi profesionalno glumom.

"Video sam kasting na Fejsbuku i prijavio se. Tražili su nekog iz istočne Evrope od oko 25 godina starosti. Ofarbao sam kosu zbog izgubljene opklade i reditelju se to veoma dopalo", otkrio je glumac nakon projekcije.

foto: Damir Dervišagić

Film "Divlji" premijerno je prikazan u Kanu, a u Beogradu niko tokom projekcije nije napustio salu iako su scene gej seksa slikane gotovo kao hard-kor.

"Replike su nastale potpuno spontano. Nije bilo scenarija i na dan snimanja sam dobio svoj tekst napisan rukom na francuskom jeziku. Reditelju se dopala lepota našeg jezika i kako to zvuči", kaže Dragaš za Kurir.

foto: Printscreen

On naglašava da "Divlji" nisu LGBT film.

"U prvom planu je ljubav, sloboda i cena te slobode. Jednostavno, ovde su junaci mogli da budu bilo koje seksualne orijentacije, film bi na nas ostavio isti utisak".

Pavlu je kao inspiracija za ulogu poslužio kolega Bojan Dimitrijević kao Pikac u seriji "Vratiće se rode".

"Pikac je na mnoge ljude ostavio snažan utisak. Kad je trebalo da improvizujem narkomana, pao mi je on prvi na pamet. Počeo sam da skupljam cveće i pravim buket".

Boran Dimitrijević kao Pikac
Boran Dimitrijević kao Pikacfoto: Printscreen/facebook

Dragaš živi u Strazburu, a planira da upiše glumu. Ne krije da bi voleo da igrao i u domaćim filmovima.

"Omiljeni reditelj mi je Miroslav Momčilović, a, naravno, i Dragan Bjelogrlić", zaključuje glumac, koji će biti jedan od kandidata za LGBT nagradu koja se dodeljuje na ovogodišnjem Festu.

Kurir/Lj. Radanov/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track