Najnovije vesti

URUČENE NAGRADE FESTIVALA BUCINI DANI: Priznanja Vanji Ejdus i Saši Torlakoviću!
Foto: nikkaphotoworks

ožalošćena porodica

URUČENE NAGRADE FESTIVALA BUCINI DANI: Priznanja Vanji Ejdus i Saši Torlakoviću!

Pop kultura

Nagrade sa petog Pozorišnog festivala "Bucini dani", održanog juna 2018. godine u Aleksandrovcu, koje su pripale glumcima Vanji Ejdus i Saši Torlakoviću, te predstavi "Ožalošćena porodica", dodeljene su u ponedeljak uoči izvođenja te crnohumorne Nušićeve groteske u režiji Jagoša Markovića.

foto: nikkaphotoworks

Na prigodnoj svečanosti, održanoj na Velikoj sceni, Saši Torlakoviću je uručena Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje - Gran pri "Milosav Buca Mirković" za ulogu Agatona, a Vanji Ejdus Nagrada za glumačku bravuru za ulogu Gine. U obrazloženju žirija, kojim je predsedavala dramska umetnica Mira Banjac, a članovi su bili njene kolege Ljiljana Stjepanović i Goran Sultanović, ocenjeno je da je Torlaković "na jedan potpuno nov način pročitao svoju ulogu neverovatnim talentom i ostvario izvanrednu kreaciju potpuno zasluživši nagradu koja nosi ime Milosava Buce Mirkovića, dok je Vanja Ejdus dominirala izvanrednim kreiranjem karakternog lika koji je čak pored svoje fizičke devijacije bio jasan, ali i lucidan i šarmantan".

Od ukupno šest nagrada, tri su pripale Narodnom pozorištu u Beogradu, a među njima je i Nagrada "Milan Minja Obradović" za najbolju produkciju pozorišne predstave koja je dodeljena takođe "Ožalošćenoj porodici". Priznanje je, u ime ansambla NP, primila v.d. direktorke Drame Tanja Šljivar.

foto: Nemanja Pančić

Kurir.rs / Foto: nikkaphotoworks/Foto: Nemanja Pančić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...