CRNOGORCI DIGLI GLAS I PODELILI KRITIKU I PUBLIKU: Sirotinjo, napuši se ku*ca!
Foto: Promo Narodno pozorište Niš

i Sjajni studenti s Cetinja u predstavi Kapital

CRNOGORCI DIGLI GLAS I PODELILI KRITIKU I PUBLIKU: Sirotinjo, napuši se ku*ca!

Pop kultura -

Glumac nije više glumac, nego performer i mora da radi na sceni sve što mu kaže reditelj. Sličan utisak na publiku i kritičare ostavila je sjajna predstava "Kapital" u režiji Andraša Urbana Kraljevskog pozorišta s Cetinja, izvedena treće večeri na Teatru na raskršću.

- Bilo je tu mnogo prljave vode. Takmičenjem u gadosti nikad se ne proizvede dobro - izrečeno je te noći na okruglom stolu kritike.

foto: Promo Narodno pozorište Niš

U jednom se i kritika složila s publikom, a to je da mladim glumcima Jeleni Laban, Jeleni Šestović, Pavlu Preleviću i Stevanu Vukoviću, studentima tek druge godine akademije, treba čestitati na hrabrosti, kao i autorki songova Ireni Popović Dragović što je od teksta i parola Marksovog "Kapitala" napravila poeziju. Njihova bezrezervna fizička i emotivna posvećenost nagovaranju na otpor, buka koju stvaraju, ostavlja nas zapitane nad stvarima koje ne smemo da izgovorimo naglas. Na kraju predstave stali su pred publiku u majcama s natpisom "Sirotinjo, napuši se ku*ca" kao jasno poruku kakva je danas sudbina čoveka.

foto: Promo Narodno pozorište Niš

Kurir/ Foto: Narodno pozorište Niš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track