PENZIONERI UKRALI LEŠEVE TUĐMANA I MILOŠEVIĆA! Vinko Brešan: Ova crna komedija tiče se svih nas!
Foto: promo

koja je ovo država

PENZIONERI UKRALI LEŠEVE TUĐMANA I MILOŠEVIĆA! Vinko Brešan: Ova crna komedija tiče se svih nas!

Pop kultura -

Komedija "Koja je ovo država" hrvatskog reditelja Vinka Brešana, snimljena u srpsko-hrvatskoj koprodukciji, biće 4. aprila premijerno prikazana u Kombank dvorani.

Ova crna komedija odgovara na pitanje šta se dogodi kad ljutiti penzioneri ukradu iz grobova leševe Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana. Film prati nekoliko glavnih likova - suicidnog generala, jednog od ministara i grupicu penzionera - ljubitelja hrvatske fudbalske reprezentacije. Progonjen prošlošću i razočaran u ono što je Hrvatska postala, general Mikić sanja i mašta o samoubistvu, a ministar se bori sam sa sobom i onim što je politika od njega napravila, te se dobrovoljno zatvara u zatvorsku ćeliju, jer smatra da mu je tamo mesto. Revolt prema vlasti iskazuje i nekoliko prijatelja, penzionera, koji se odlučuju na opasan i nesvakidašnji korak - iskopavaju bivšeg predsednika Hrvatske Tuđmana!

foto: promo

Na pitanje na koju državu se misli u ovom poslednjem filmu, reditelj odgovara: "Bojim se na svaku. Siguran sam da se ovaj film može u jednakoj meri ticati i Srbije i Hrvatske, jer verujem da je priča o leševima Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana koje kradljivci nosaju po hrvatskim šumama nešto što se duboko tiče svih nas. Meni je čast da je u ovoj "krađi Miloševićevog i Tuđmanovog leša" u mojoj režiji učestvovao i veliki srpski glumac i reditelj Lazar Ristovski", kaže Brešan.

Kurir.rs / Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track