RADI ĐURIČIN NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Glumica dobitnica priznanja za najbolju komičarku, a evo ko je kriva što ima dobre gene!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

počinju "Nušićevi dani"

RADI ĐURIČIN NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Glumica dobitnica priznanja za najbolju komičarku, a evo ko je kriva što ima dobre gene!

Pop kultura -

Centar za kulturu Smederevo od danas do 23. aprila biće domaćin 36. festivala "Nušićevi dani".

Festivalski program otvara u četvrtak predstava "Ničiji sin" Beogradskog dramskog pozorišta. Publika će imati priliku da pogleda glumce Narodnog pozorišta iz Beograda s „Balkanskim špijunom", Pozorište Puls teatar Lazarevac i Regionalno pozorište Novi Pazar koji će se predstaviti delom inspirisanim Nušićevim komedijama „Živi su, nije smešno" narednog dana, dok će Ustanova kulture Vuk Karadšić Beograd izvesti predstavu „Šuplji kamen" rađenu prema tekstu Nikolaja Koljade i Atelje 212 s „Noćnom stražom" Fedora Šilija.

foto: Damir Dervisagic

Završne večeri festivala biće dodeljena Nušićeva nagrada za životno delo glumici komičaru Radi Đuričin.

Rada je rođena je u Vršcu od oca Marinka, pravoslavnog sveštenika, i majke Mileve. Diplomirala je 1958. na Fakultetu dramskih umetnosti i 1961. na Filozofskom fakultetu u Beogradu srpski jezik i književnost. Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1958. glavnom ulogom u predstavi "Dnevnik Ane Frank". Glumica će na festivalu učestovati s predstavom "Šuplji kamen".

"Za dugovečnost i dobre gene mogu da zahvalim svom ocu, popu Marinku", otkriva je Rada nedavno za Kurir.

Kurir/ Foto: Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track