Najnovije vesti

MARKO JANKETIĆ MOGAO JE SAMO OČEVIM STOPAMA: Ono što je rekao kada je GOVORIO o Miši UREZAĆE vam se DUBOKO U PAMĆENJE!
Foto: Vladimir Šporčić

VELIKI GLUMAC

MARKO JANKETIĆ MOGAO JE SAMO OČEVIM STOPAMA: Ono što je rekao kada je GOVORIO o Miši UREZAĆE vam se DUBOKO U PAMĆENJE!

Pop kultura

Mihailo Miša Janketić napustio nas je u 80. godini, a iza sebe je otavio sjajne uloge, supruga Svjetlana Knežević i deca, Iva, Milica, Radomir i Marko. 

Marko je krenuo očevim stopama, a na pitanje da li mu roditelji kao poznata glumačka imena daju savete u vezi sa poslom koji ih je spajao, Marko je rekao: "Oni se menjaju od filma do filma, od predstave do predstave, u zavisnosti do toga šta radim u tom trenutku. A roditelji me podržavaju onoliko koliko sam ja zadovoljan i srećan".

foto: Vladimir Šporčić

Miša je svog Marka podržao i u njegovoj odluci da se bavi glumom koju je on osvojio talentom i potrudi se da pronikne u sve njene tajne.

Sin čuvenog glumca koji je poput oca nenametljiv, a dobar sa rečima.

"Glumci uglavnom nisu srećni kada su previpše eksponirani, jer kada te ima svuda, osećaš se ogoljeno. To negde treba dozirati. Trudim se da pričam stvari koje su suvisle. Nisam mudrac, nisam filozof, nisam baš naročito potkovan životom pa da delim životne lekcije. Imam odgovornost prema poslu, imam stečenu neku etiku, neke principe koje se tiču mog posla i trudim se da to ispoštujem maksimalno".

Otac Miša i mama Svjetlana decu su odgajali tako da se drže jedni uz druge.

"Sestre su uz mene, onako kako sestre mogu da vole brata. Tako izgledaju neki naši odnosi, svi smo mi veoma povezani", otkrio nam je Marko.

Sigurno je Miša bio veoma ponosan na uloge svog sina. Od "Šišanja" preko "Prvaka sveta" do "Ubica mog oca".

Glumom se bavi i Mišina ćerka Milica Janketić, naslednica Iva Ćirić je po profesiji balerina, a sin Radomir je kao policajac bio bratu od velike pomoći u kreiranju lika inspektora u kriminalističkoj seriji RTS-a.

Kurir.rs/Žena/Foto Printscreen/Instagram

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...