IZLOŽBA U KUĆI KRALJA PETRA: Radovi nadarenih studenata
Foto: Ana Paunković

kreativci

IZLOŽBA U KUĆI KRALJA PETRA: Radovi nadarenih studenata

Pop kultura -

Izložba najuspešnijih radova studenata Fakulteta za umetnost i dizajn iz Beograda iz oblasti dizajna enterijera, modnog, grafičkog, industrijskog dizajna i likovnih umetnosti svečano je u ponedeljak veče otvorena u Kući kralja Petra Prvog i trajaće do 27. maja.

foto: Ana Paunković

Dobrodošlicu je mnogobrojnim posetiocima poželela Tijana Fišić, dekan fakulteta, rekavši da su izloženi radovi uglavnom rukotvorine nadarenih studenata četvrte godine.

- Prezentacija ovih dela održava se upravo zbog studenata i ovom prilikom im zahvaljujem na požrtvovanosti i trudu koji ulažu u svoje radove. Veliku ulogu u stvaranju ovih kreativnih dela imaju i profesori fakulteta, koji su učenicima preneli znanje - istakla je Tijana Fišić.

foto: Ana Paunković

Ona je dodala da zaljubljenici u umetnost imaju priliku da vide i fotografije čiji su stvaraoci studenti koji su tek na početku visokog školovanja. - Pored radova iz oblasti industrijskog dizajna, dizajna enterijera, građevinske, odnosno arhitektonske konstrukcije i dizajna nameštaja, u sektor za modni dizajn ubacili smo i fotografije čiji su autori studenti prve i druge godine, a koje su dovoljno dobre za izložbu - naglasila je Fišićeva.

Kurir/ D. S. foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track