OD RADETA ŠERBEDŽIJE DO BAKA PRASETA! BELEF najavio ovogodišnji program!
Foto: Stefan Jokić, Instagram

neobičan spoj

OD RADETA ŠERBEDŽIJE DO BAKA PRASETA! BELEF najavio ovogodišnji program!

Pop kultura -

Beogradski letnji festival - 28. Belef - održaće se ove godine od 21. juna do 7. jula, a na njemu će se predstaviti dvadesetak kulturnih programa, među kojima su, prema odluci organizatora Cebefa, umetničkog odbora i pod pokroviteljstvom Skupštine Grada, doajen glumišta Rade Šerbedžija i jedan od najpoznatijih jutjubera Baka Prase.

foto: Dado Đilas

Iako bi možda neki pomislili da ne postoji manifestacija koja bi spojila ove dve ličnosti iz pre svega različitih žanrova umetnosti, direktor Damir Handanović, sekretar za kulturu Ivan Karl i umetnički direktor Aleksandar Ilić smatraju da je to moguće.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Belef vraćamo na velika vrata na Kalemegdan i modernizujemo ga" - kaže Handanović, dok Karl ističe da je festival uvek fino balansirao žanrove i da je uvek bio prilagođen različitim ciljnim grupama i dodao: "Grad Beograd i Sekretarijat za kulturu izdvojio je 15 miliona dinara, dok je Ministarstvo kulture dalo 500.000 dinara".

Aleksandar Ilić ukazao je na ovogodišnji slogan "Doleti" i njime pozvao sve da "dolete u Beograd na leto" i uživaju u bogatom programu Belefa.

"Pre svega, mi se trudimo da imamo obzira prema različitim interesovanjima Beograđana, zato ove godine ponosno najavljujemo da će se na otvaranju nakon tri decenije ponovo na sceni kod nas pojaviti veliki Rade Šerbedžija, koji će zaigrati u komadu "Antigona - 2.000 godina kasnije" u režiji Lenke Udovički. Takođe, prvog dana biće organizovana izložba fotografa iz Irske Kristijana Antolovića, a posetioci će tokom festivala uživati i u pozorišnim predstavama, mjuziklima, plesnim performansima, vajarskim radionicama, koncertima poput Marka Hatlaka sa Vlatkom Stefanovskim ili Mostar sevdah rijuniona. Kako je za nas starije užitak Rade Šerbedžija, tako smo i za mlade doveli jutjubera Baka Praseta, koji će održati muzičko-scenski performans. Trudili smo se da zadovoljimo sve ukuse", kazao je Ilić.

foto: Zorana Jevtić

O klasičnom delu programa govorila je Jasmina Trumbetaš, predsednica odbora festivala, najavljujući koncert Bečkog simfoijskog salon orkestra iz Beča, Kvin simfoni šou i violinistu Iliju Marinkovića...

foto: Ana Paunković

Kurir.rs / M. C. / Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track