FINALE STERIJINOG POZORJA: Vidin Kozocid dobio najvišu ocenu publike!
Foto: Nebojša Mandić

Uspeh crnogoraca

FINALE STERIJINOG POZORJA: Vidin Kozocid dobio najvišu ocenu publike!

Pop kultura -

"Kozocid", predstava po tekstu i u režiji Vide Ognjenović u produkciji Gradskog pozorišta iz Podgorice, uspešno je završila turneju po Srbiji.

Nakon Beograda i Šapca, ova komedija je izvedena i na 64. Sterijinom pozorju u Novom Sadu i osvojila je zasad najvišu ocenu publike - čak 4,66. Za nagrade žirija i publike boriće se još "M. I. R. A", prema konceptu i u režiji Andraša Urbana, u produkciji Bitef teatra, i "Bolivud" Maje Pelević, na muziku Anje Đorđević, u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd.

foto: Promo

Vida Ognjenović je za polazište drame "Kozocid" uzela događaj iz prošlosti nekadašnje Jugoslavije, kad je prioritet petogodišnjeg plana obnove i izgradnje nakon Drugog svetskog rata bila industrijalizacija zemlje. Stručnjaci su tada procenili da bi u planinskim krajevima zemlje (Crna Gora, Hrvatska, Bosna) trebalo razvijati drvnu industriju. Da bi se za to stvorili uslovi, morale su se istrebiti koze, jer, prema njihovim proračunima, nanose veliku štetu obnavljanju šuma. U siromašnim seoskim domaćinstvima, gde su koze bile važan izvor prihoda, to je odjeknulo kao kazneni pohod i nastala je velika pometnja...

foto: Aleksandar Jovanović

Publika je, kao i na ranijim izvođenjima, pozdravila ovacijama ceo ansambl, kao i gosta, glumca Igora Đorđevića.

Kurir/ Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track