NAJČUVENIJE PESME SFRJ BILE SU NJEGOVE: Napustio nas je velikan jugoslovenske scene! Legendarne pesme bile su njegove
Foto: Printscreen/YT

Preminuo Đelo Jusić u 80. godini

NAJČUVENIJE PESME SFRJ BILE SU NJEGOVE: Napustio nas je velikan jugoslovenske scene! Legendarne pesme bile su njegove

Pop kultura -

Čuveni jugoslovenski kompozitor, gitarista, aranžer i dirigent Đelo Jusić preminuo je danas u Zagrebu u 80. godini, nakon teške bolesti.

Decenijama ga ubrajaju među najznačajnije ličnosti muzičke i umetničke scene na ovim prostorima. Sa bratom Ibricom osnovao je vokalno-instumentalni sastav "Dubrovački trubaduri".

Njegova dela izvodile su zvezde kao što su Tereza Kesovija, Oliver Dragojević, Ibrica Jusić, Frano Lasić, Ivo Patiera, Neda Ukraden, Dubravka Jusić, Milo Hrnić i mnogi drugi. Jusićeve pesme, kao što su "Zagrljeni", "Volim te budalo mala", "La musica di notte", izvodili su Tereza Kesovija, Oliver Dragojević, Ibrica Jusić, Frano Lasić, Mile Hrnić.

foto: Printscreen/YT

Jusić je autor mnogobrojnih hitova, a među njegova najpoznatija dela ubrajaju se pesma "Jedan dan", koja je predstavljala tadašnju Jugoslaviju na "Evroviziji" 1968. godine, hitovi sa festivala "Zagreb" i "Split" - "Mladosti, moja lijepa radosti", "Volim te, budalo mala", "Zagrljeni", "Stare ljubavi", "Sinoć sam htjela", veliki hitovi kao "Prijatelji stari, gdje ste", "U svakom slučaju te volim", "Sva su moja proljeća u meni"...

- Izgubio sam najboljeg brata na svetu, koji je meni bio i ostao najveći uzor - rekao je neutešni Ibrica Jusić.

Pevačicu Terezu Kesoviju veoma je potresla vest o smrti kompozitora.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Novosti, Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track