CENZURISALI FILM I IZMENILI KRAJ: Rusi izbacili Eltonove gej scene
Foto: Print Screen Jutjub

Zabrana

CENZURISALI FILM I IZMENILI KRAJ: Rusi izbacili Eltonove gej scene

Pop kultura -

Elton Džon nedavno je na Kanskom festivalu predstavio film koji je producirao, a u kojem preovladavaju scene seksa između dva muškarca, što je Rusija cenzurisala.

Naime, ruska filmska kompanija je zbog eksplicitnih kadrova odlučila da se izbace pojedine scene i da izmene završetak filma, što se pevaču nije svidelo. Takođe, Rusi su skinuli i scene s drogom.

foto: Profimedia

"Mi odbijamo što je snažnije moguće odluku da se podvrgnemo lokalnim zakonima i cenzurišemo "Roketmen" za rusko tržište, čega nismo bili svesni do danas", izjavio je Džon zajedno sa ostalim članovima ekipe koja je radila na ostvarenju.

On je i na Tviteru prokomentarisao zabranu gej propagande, navodeći da je "tužan odraz podeljenog sveta u kojem još uvek živimo".

Podsetimo, sedamdestjednogodišnji muzičar nedavno je progovorio o svom prvom seksu i o potrebi da u 23 godine konačno oseti ljubav. Svoj prvi odnos imao je sa svojim menadžerom, a nikada nije krio da je u životu imao mnogo muškaraca. Želeo je da napravi film koji će posvedočiti o njegovoj homoseksualnosti. To je i uradio, ali je u Rusiji naišao na zabranu.

foto: Getty Images

Kurir.rs/ M. T. / Foto: Printskrin Jutjub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track