Najnovije vesti

SVE SMO MOGLI MI: Ovo je  tužna životna priča Jadranke Stojaković!
Foto: Dragan Kadić

Sećanje

SVE SMO MOGLI MI: Ovo je tužna životna priča Jadranke Stojaković!

Pop kultura

 Jadranke Stojaković je preminula 3. maja 2016. u Banjaluci, posle duge i teške bolesti. Njene pesme poput "Što te nema", "Sve smo mogli mi", "Čekala sam" i dan-danas se rado izvode uživo, i često su emitovane na radio-stanicama.

"Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji...", ispričala je jednom prilikom Jadranka Stojaković koja je muzičku karijeru započela upravo u američkim džez klubovima po Nemačkoj.

Uspon u karijeri, koja ju je odvela čak do Japana, prekinuo je rat koji se odvijao na našim prostorima, te ona nije mogla da uživa u plodovima uspeha jer je sve vreme korila sebe zbog toga što je njoj dobro, dok nema predstavu o tome kako su njeni roditelji, prijatelji i poznanici, i, naposletku, da li su uopšte živi.

U Japanu je provela 23 godine, a toko rata u njen stan u Sarajevu je ušao nepoznati čovek i na prevaru ga preprodao.

foto: Dragan Kadić

U Sarajevo se vraća ne bi li prisustvovala sahrani svoje sestre, a kao da to nije bio dovoljno težak udarac sudbine, na putu do groblja, u automobilu ispred njenog, gine joj i druga sestra. Slomljena psihički morala je da se nosi i sa materijalnim slomom zbog otetog stana.

Stanje joj se sve više i više pogoršavalo, a pred smrt jedva je imala snage i da govori. Životne nedaće i dalje nastavljaju da se ređaju u godinama koje su usledile, pa tako Stojakovićeva pada pri izlasku na binu 2010. godine, zbog čega se pogoršava njeno zdravstveno stanje, te oboleva od multiple skleroze.

"Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna", izjavila je u jednom intervjuu.

Muzičko-poetsko veče "Sve smo mogli mi", čiji je autor Goran Lazović, posvećeno kantautorki Jadranki Stojaković, biće priređeno 7. juna u beogradskom Pozorištu "Slavija". U programu sa Lazovićem učestvuju dramski umetnici Goran Sultanović i Ljubivoje Tadić

Kurir/ Foto: Dragan Kadić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...