NOVA "MAČKA" POSLE VELIKE OLIVERE MARKOVIĆ! Ovo je za Marinu veliki izazov! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

DOBILA GLAVNU ULOGU

NOVA "MAČKA" POSLE VELIKE OLIVERE MARKOVIĆ! Ovo je za Marinu veliki izazov! (FOTO)

Pop kultura -

Marina Ćosić je pre dve godine privukla pažnju pojavljivanjem u "Ubicama mog oca", da bi "Zonom Zamfirovom", "Senkama nad Balkanom" i "Istinama i lažima" kupila sve gledaoce širom malih ekrana svojom lepotom i pre svega glumom. Od tada su se ređale uloge jedna za drugom, kako na televiziji tako i u pozorištu. Marinu trenutno gledamo u "Pogrešnom čoveku" i "Sinđelićima", a od naredne nedelje i u Beogradskom dramskom pozorištu u novoj verziji "Mačke na usijanom limenom krovu", kao naslednicu velike Olivere Marković i Snežane Bogdanović u ulozi Magi.

"Mačka je jedan od mojih omiljenih tekstova i njega sam radila na prijemnom. Krug se zatvara. Megi je toliko divan i iznijansiran lik. Sanjala sam da baš meni bude poveren, ali nisam ni pomišljala da će biti na početku karijere. Koleginica Jelisaveta Karadžić je morala da se povuče i nenadano je glavna uloga pripala meni", kaže Marina.

foto: Arihiv BDP

Prvi intervju mlada glumica dala je za Kurir i nije očekivala da će njen debi izazvati toliko veliku pažnju.

"Razlikujem se i ne razlikujem se. Kao glumica, svoje osobine koristim u manjoj ili većoj meri da dočaram lik koji igram, međutim, nekad postoji nešto karakteristično za lik što nimalo nije blisko meni, pa onda uzimam inspiraciju iz okruženja", objašnjava Ćosićeva.

foto: Arihiv BDP

Osim na televiziji, mladu glumicu možemo videti i u predstavama "Parče noći na Ivanovoj gajbi" i u "Zojkinom stanu". Kako kaže, o pozorišnoj kritici u našoj zemlji ne bi govorila jer, objašnjava nam, predstave gleda kako bi uživala.

"S obzirom na to da nisam dosad, sem diplomske predstave, imala mogućnost da predstava koju igram dobije prigodnu kritiku profesionalaca, ne bih na ovu temu pričala. S druge strane, predstave gledam da bih uživala, učila, podržala kolege, a ne da bih im tražila manu", i mislim da je tu moje minimalno iskustvo u pripremi predstava doprinelo.

foto: PrintScreen

Za razliku od mnoštva svojih kolega, Marina je na samom početku karijere imala prilike da igra s najvećim imenima srpske glumačke scene, koje, prema rečima mlade glumice, sve krasi jedna zajednička osobina.

"Svako od njih je ostavio utisak na mene na svoj način, ali ono što im je svima zajedničko jeste da iza tih velikih imena, stoje veliki ljudi."

Na pitanje kolika je razlika u kvalitetu glumačke scene od pre 20 godina u odnosu na ovu danas, mlada glumica kaže:

"Moje iskustvo mi ne dozvoljava da previše govorim iz ugla profesionalca, ali iz ugla posmatrača rekla bih da je prednost ranijeg doba ta što su ljudi imali jedan kanal i na tom kanalu samo ono što može da se gleda od naših glumaca koji su bili sve što mi, nažalost, nećemo moći da dostignemo danas. Kad radite jedan projekat na teritoriji regiona, onda će u taj projekat da se lepo uloži i da se posveti tom projektu do srži. Mi danas živimo u prebrzom dobu, punom mogućnosti i faktora koji nas odvlače od onoga što je ranije bilo. Ima nas previše za tržište koje nije toliko veliko, a opet se radi stalno, prebrzo i fokus nije samo na tom jednom projektu nego na hiljadu strana. Ali u jednom periodu je "more" bilo u fazi bonace, sad se ipak prave neki talasi", zaključuje glumica.

O popularnosti: Volela bih da trajem

Marina uživa veliku popularnost i nosi laskavu titulu najlepše srpske glumice, a kako mlada umetnica kaže, to joj ne predstavlja problem.

"Volim svoj posao i ako je popularnost nuspojava, onda u redu. Popularnost generalno me nikada nije privlačila, jer je to trenutak u kom se nalazimo, a ja bih volela da trajem. Niti se nosim s njom, niti ona mene nosi", kaže glumica.

Kurir/Nemanja Tonić/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja