Najnovije vesti

OKONČANA KRIZA U SOMBORU: Za direktorku pozorišta imenovana Bojana Kovačević!
Foto: Narodno pozorište Sombor

Dobre vesti

OKONČANA KRIZA U SOMBORU: Za direktorku pozorišta imenovana Bojana Kovačević!

Pop kultura

Na sednici Skupštine grada Sombora, održanoj juče, za direktora Narodnog pozorišta Sombor imenovana je Bojana Kovačević.


Ovim je razrešena dvoipomesečna kriza u kojoj se našlo pozorište nakon isteka mandata direktoru Mihajlu Nestoroviću. Na inicijativu gradonačelnice Dušanke Golubović, konkurs za direktora je raspisan u najkraćem roku, a pri odlučivanju su uvažena i mišljenja Udruženja dramskih umetnika Srbije, Saveza dramskih umetnika Vojvodine i glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Sombor. Bojana Kovačević, producentkinja koja već sedam godina radi u somborskom pozorištu, bila je i predlog zaposlenih za mesto direktora.


- Narodno pozorište Sombor ovim putem zahvaljuje svim kolegama, publici i institucijama na brzoj reakciji i velikoj podršci, za koju smatramo da je bila presudna u najvažnijim momentima - stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

 

foto: Aleksandar Ramadanović


Pozorište je, bez obzira na krizu, nastavilo da niže uspehe. Na 22. Teatar festu "Petar Kočić" u Banjaluci, predstava "Tartif" odnela je četiri nagrade. Pored priznanja za najbolje predstavu, Igor Vuk Torbica je nagrađen za režiju, a za glumačke bravure Hana Selimović i Saša Torlaković.
Kurir/ Foto: Narodno pozorište Sombor

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...