SLOBODA MIĆALOVIĆ KAO MAJOR POLICIJE U POPULARNOJ SERIJI: Život policajca je vrlo surov!  Čekala sam na ovu ulogu četiri godine!
Foto: Marina Lopičić

ubice mog oca

SLOBODA MIĆALOVIĆ KAO MAJOR POLICIJE U POPULARNOJ SERIJI: Život policajca je vrlo surov! Čekala sam na ovu ulogu četiri godine!

Pop kultura -

uu

U četvrtom ciklusu popularne krimi-serije "Ubice mog oca" kao veliko pojačanje dolazi Sloboda Mićalović Ćetković.

Popularna glumica tumači jedan od novih glavnih likova - Dunju, majora policije, psihologa i načelnicu odeljenja za seksualne delikte, što samo po sebi nosi posebnu težinu. U razgovoru za Kurir Sloboda otkriva s kakvim izazovima se susrela tokom priprema, ali i priznaje da ovog puta nema ljubavnog zapleta.

Scenarista serije Nataša Drakulić želela je da igrate u "Ubicama" od prve sezone. Što smo vas čekali četiri godine? - Mi smo mnogo pričali o mojoj ulozi i ranije, ali se nije ukazala prava. Nismo želeli na silu da sarađujemo. Mislim da sam dočekala pravu ulogu i da budem deo divne ekipe. "Ubice mog oca" su serija koja je među prvima pomerila granice.

foto: Marina Lopičić

Kako ste se pripremali za snimanje? - Upoznala sam ljude koji rade u ovom odeljenju. Oni su pokušali da mi približe način na koji rešavaju probleme i kako razmišljaju i žive. Videla sam kako izgleda jedan njihov dan i saznala da se i poistovećuju sa žrtvama. Nije im lako. Kada upoznate ljude koji se bave jednim tako specifičnim poslom i žrtvuju svoj život ne bi li rešili vaš problem, a i sprečili da se nekom drugom desi takva nesreća, morate da imate samo veliko poštovanje. Imam prijatelje koji rade u specijalnim jedinicama. Volela bih da ih prikažem na verodostojan i dostojanstven način. Njihov život nije nimalo filmski, niti je igra, već je vrlo surov.

Imate li u seriji ljubavnih scena? - Nemam. Moj lik u seriji je fokusiran samo na svoj posao, nije prikazan njen privatni život.

Scena iz 'Ubica mog oca'
Scena iz "Ubica mog oca"foto: Promo

Da li ste pratili seriju kao gledalac? - Jesam. Četvrta sezona je vrlo napeta. Scenaristi su ostali dosledni kvalitetu i nema pada. Ima još novih glumaca, a teško mi je da pričam kako će ispasti na kraju. Snimam tek nekoliko dana. Ima potencijala da ovo bude najbolja sezona.

Hoćete li igrati u "Snu letnje noći"? - Nisam uspela da s Kokanom Mladenovićem uskladim termine. Očekujem da Kokan kao vrhunski reditelj napraviti jednu fantastičnu predstavu kakvu zaslužuje Narodnog pozorište.

foto: Nenad Petrović

Pre "Ubica" imali ste u Jugoslovenskom dramskom pozorištu premijeru "Lorencača", koji je sjajno prihvaćen. Da li ste iznenađeni? Isti tekst je nekoliko puta doživeo fijasko. - Nisam očekivala ni pozitivne, a ni negativne reakcije. Trudila sam se da svoj posao uradim najbolje što mogu. Sa svojih 37 godina važno mi je da imam oko sebe dobru ekipu glumaca s kojima ću da živim neko vreme. Predstava može da se igra i 15 godina, a meni je važno da se radujem svakom novom izvođenju. Stalo mi je da imam dobrog reditelja, s kojim ću tokom proba provesti tri kvalitetna meseca, a ne potrošiti vreme uzaludno. Odlične su nam kritike. Glavne uloge igraju Marko Janketić i Milan Marić, a mi smo ostali tu da pripomognemo. Kažu da energija koja isijava sa scene nije davno viđena i samim tim sam srećna što sam deo te priče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track