ODLOŽEN KONCERT FILHARMONIJE NA UŠĆU! Ivan Tasovac: Moramo da mislimo na našu publiku! Teren NE MOŽE DA IZDRŽI binu!
Foto: Marko Đoković

IZ BEZBEDNOSNIH RAZLOGA

ODLOŽEN KONCERT FILHARMONIJE NA UŠĆU! Ivan Tasovac: Moramo da mislimo na našu publiku! Teren NE MOŽE DA IZDRŽI binu!

Pop kultura -

Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije, zakazan za 30. jun na Ušću, odlaže se, i to iz bezbednosnih razloga. Zbog obilne kiše koja je pala u četvrtak uveče i natopila zemljište, procena svih relevantnih službi za bezbednost je da teren nije siguran za publiku, jer ne može da nosi binu tešku više desetina tona.

foto: Marko Đoković

"Umesto Diznijeve Fantazije uživo, jedina moguća opcija bi bila da organizujemo rvanje Mini Maus i Snežane u blatu do kolena. Šalu na stranu, ovo je jedna od najtežih odluka koju smo morali da donesemo. I pored velike želje, ne samo 105 muzičara, šefa-dirigenta Gabrijela Felca i produkcije Beogradske filharmonije već i brojne publike koja se meri u desetinama hiljada i koja je željno očekivala ovaj događaj, i najmanji rizik u vezi sa bezbednošću koncerta dovoljan je da budemo maksimalno odgovorni i pronađemo nov termin za naš treći koncert na otvorenom", rekao je Ivan Tasovac.

Beogradska filharmonija je najavila izvođenje Diznijeve Fantazije uživo za 23. jun i odložila koncert zbog crvenog meteoalarma i vremenskih nepogoda, ali je uspela da celokupnu produkciju pomeri za 30. jun. Međutim, oluja koja je zadesila Beograd u četvrtak uveče (27. jun), tokom koje je palo 27 litara kiše po kvadratnom metru, napravila je novi niz neprilika zbog kojih će Filharmonija potražiti novi datum za koncert na otvorenom, a koji će biti naknadno objavljen.

foto: Marko Đoković

Kurir.rs/Foto: Marko Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track