VUK KOSTIĆ OTVORIO DUŠU: Mlad sam za ženidbu, tek mi je četrdeset! Ali daće bog, voleo bih jednog dana da postanem otac!
Foto: Vladimir Šporčić

radno leto za glumca

VUK KOSTIĆ OTVORIO DUŠU: Mlad sam za ženidbu, tek mi je četrdeset! Ali daće bog, voleo bih jednog dana da postanem otac!

Pop kultura -

"Ubice mog oca" su stigle do četvrte sezone. Snimanje traje već nekoliko nedelja, a i na radost fanova, preživeće glavni junak, inspektor Aleksandar Jakovljević, koga igra Vuk Kostić. Popularni glumac u razgovoru za Kurir ne otkriva mnogo detalja, ali obećava dosta akcije, a prvi put u karijeri paralelno snima još jedan projekat, "Južni vetar 2".

- Svaki put kada dođe nova sezona, ja se oduševim kada pročitam. Biće uzbudljiva, puna obrta i akcija. Dobro je da se i spekuliše da li ću preživeti - kroz osmeh konstatuje Kostić.

Šta nas očekuje u novim epizodama "Ubica mog oca"? - Mogu da otkrijem da će Aleksandar da postane načelnik Odeljenja za narkotike, ono što je bio i njegov otac, kao i Ljuba Bandić u prošloj sezoni.

foto: Ana Paunković

Da li ćemo saznati ko je ubio tvog oca? - Aleksandar će se samo baviti slučajem ko je ubio njegovo oca i šta se dešava po tom pitanju. Neće rešavati druge slučajeve.

Šta je sve ova uloga promenila u vašem životu? - Ložio sam se kao mlad na taj žanr. Voleo sam "Smrtonosno oružje" sa Melom Gibsonom i Denijem Glaverom. Oni su duhoviti i opasni, a i rešavaju slučajeve s osmehom. Nekako me je to uvek privlačilo.

foto: Profimedia

Mel Gibson je na neki način vaš glumački uzor? - Volim ga u drugim ulogama kao što je film "Hrabro srce". Naravno, i Klinta Istvuda iz "Dobar, loš, zao". Obojicu povezuje što su njihovu karijeru obeležile uloge inspektora Harija i Rigsa. Nekako je uloga Aleksandra došla u pravom trenutku za mene. Stižu i četrdesete, kao što pevaju Legende. I mene muči mnogo pitanja (smeh).

Publiku i dalje muči ono večito pitanje - da li ćeš se oženiti makar u seriji? - Ne ženim se ni privatno, a ni na platnu. Ali daće bog, voleo bih da u privatnom životu postanem otac.

Vuk sa devojkom
Vuk sa devojkomfoto: Vladimir Milovanović

Trenutno snimate i nastavak filma "Južni vetar 2"? - Divno se zabavljam. Nemam puno još snimajućih dana do kraja i nije mi veliko opterećenje. U životu nisam nikad paralelno radio dva projekta jer volim da se fokusiram samo na jednu stvar.

Da li će "Ubice" imati srećan kraj? - Videćemo. Krimi-serije obično nemaju srećan kraj. Razmišljamo o tome, a lepše je i kad publika nagađa šta može da je očekuje.

foto: Promo, Aleksandar Letić

Da li ste opet policajac? - Ne. Vraćam se na mračnu stranu. Drugačija je uloga. Dosta vremena provodim u Crnoj Gori, pa opet igram na tom dijalektu.

Publika kao Crnogorca može da vas vidi u "Velikoj drami"? - Sledeće sezone slavimo punoletstvo te predstave. Crnogorski dijalekt mi je u krvi. Radostan sam kad to igram. Ponoviću da se negativci bolje provode na setu i kod publike, ali ne i u životu.

Nema vas u novim podelama u Narodnom pozorištu? - Igram trenutno u "Ženskom orkestru" i u BDP u "Transilvaniji". Imam samo tri predstave, ali svaka je prebacila više od 10 godina. Ne bih voleo da igram puno, a samo jednu sezonu, što bi značilo da te predstave ništa ne valjaju.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track