Najnovije vesti

PREMINULA ČUVENA MAJA PERFILJEVA! Indeksima je napisala najpoznatije stihove: Bila je pesnikinja, a radila je sa ROKERIMA! Nikada je neće ZABORAVITI!
Foto: Youtube screenshot

tuga

PREMINULA ČUVENA MAJA PERFILJEVA! Indeksima je napisala najpoznatije stihove: Bila je pesnikinja, a radila je sa ROKERIMA! Nikada je neće ZABORAVITI!

Pop kultura

Maja Perfiljeva umrla je 79. godini.

 

Zagrebačka pesnikinja i profesorka književnosti u javnosti se afirmisala kao autorka tekstova pop i rok muzike. Napisala je stihove za neke od najpoznatijih pesama sarajevske grupe "Indexi", kao što su "Da sam ja neko", "Sanjam", "Balada", "Volela je sjaj u travi" i druge. 

 

Rođena je u Boki Kotorskoj, u Tivtu, gde je provela najranije detinjstvo. Školovala se i živela u Zagrebu.

 

Maja se sa "Indexima" prvi put srela na Opatijskom festivalu 1967. godine.

 

"Bila sam na probi festivalskih izvođača i posle pet, šest solista, na scenu izlaze neki momci, duže kose nego što smo navikli na festivalima. Trojica gitarista počeli su se priključivati na pojačala, a kad su ti dečki počeli u svakoj rečenici spominjati 'je*iga', bila sam malo zbunjena, jednostavno kod nas se to nikada nije čulo, pogotovo ne na sceni, makar bila i proba u pitanju. Nekako sam naslutila da bi to mogla biti grupa 'Indexi', sarajevska grupa o kojoj se sve više govorilo, čije se sviranje u našim muzičkim krugovima opisivalo kao izvanredno i originalno", opisala je svojevremeno pesnikinja taj susret u Opatiji. 

 

foto: Youtube screenshot

Kurir.rs/Novilist.hr/Foto: Youtube screenshot

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...