NAŠI GLUMCI SE POŠTENO NAMUČILI DA UPIŠU FAKULTET! Evo kako je izgledao PRIJEMNI ISPIT za Viktora Savića, Ninu Janković, Draganu Mićalović i Aleksandra Radojičića!
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

trnovit put do zvezda

NAŠI GLUMCI SE POŠTENO NAMUČILI DA UPIŠU FAKULTET! Evo kako je izgledao PRIJEMNI ISPIT za Viktora Savića, Ninu Janković, Draganu Mićalović i Aleksandra Radojičića!

Pop kultura -

Prijemni ispit za studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti je teško položiti jer se svake godine prijavi više od 400 kandidata. Našim sada već poznatim glumcima nije bilo lako da se izbore za svoje mesto među kolegama, a evo kako je izgledao put njihovog obrazovanja.

Aleksandar Radojičić je sa samo šest godina počeo da pohađa glumačku sekciju, a kada je došao da upiše glumu, paralelno je konkurisao na Pravnom fakultetu i na FDU. Bio je primljen na oba fakulteta, ali se ipak opredelio za glumu.

foto: Damir Dervišagić

Dubravka Mijatović je sa 16 godina pokušala da upiše FDU, ali to joj je pošlo za rukom iz trećeg pokušaja.

foto: Printskrin

Viktor Savić je krenuo na časove glume sa 11 godina, a za prijemni kaže da je prošao spontano jer je bio prodoran, iako ga nije briljantno spremio.

foto: Damir Dervišagić

Nina Janković je glumu pokušala da upiše sa 17 godina, ali tada nije uspela pa je sa 19 probala ponovo.

foto: Marina Lopičić

Đorđe David je na prvi prijemni ispit došao sa našminkanim licem, crnim noktima i dugom kosom. Zbog izgleda nije primljen, ali kada su mu rekli da se pojavi sledeće godine upristojen, poslušao ih je i iz drugog puta je upisao glumu.

foto: Nemanja Nikolić

Dušan Kaličanin je nakon gimnazije probao da upiše FDU, ali nije položio, pa je upisao studije glume na Akademiji u Prištini.

foto: Instagram screenshot

Andrija Kuzmanović je glumu pokušao da upiše na FDU, međutim bezuspešno, pa je drugi put pokušao na jednoj privatnoj akademiji gde je diplomirao.

foto: Printscreen/Instagram

Dragana Mićalović je, kao i njena sestra Sloboda, zavolela glumu i nakon srednje škole bezuspešno pokušala da upiše FDU, pa se odlučila za studije kulture i medija, ali kako je počela da dobija angažmane na filmu i televiziji, shvatila je da želi da glumi i u pozorištu, a da za to mora da bude obrazovana glumica, te je upisala glumu na jednoj privatnoj akademiji.

foto: Printscreen Instagram

Kurir.rs/Blic/Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track