FILMSKI FESTIVAL U PULI: Film o Gotovini i Kolinda zvezde otvaranja! Izložba Sonja Savić "Devojka iz grada"!
Foto: EPA / Str

šok

FILMSKI FESTIVAL U PULI: Film o Gotovini i Kolinda zvezde otvaranja! Izložba Sonja Savić "Devojka iz grada"!

Pop kultura -

Filmski festival u Puli počinje premijerom kontroverznog filma "General" o Anti Gotovini. Kako je najavljeno, svečanosti će prisustvovati veliki broj zvanica iz sveta kulture i društva, ali i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

U Pulu je već stigao Goran Višnjić, koji igra generala Gotovinu.

foto: Printskrin/Instagram

U okviru programa pre početka festivala otvorena je izložba "Sonja Savić - Devojka iz grada" u Srpskom kulturnom centru u Puli, nastala povodom 35 godina od Zlatne Arene za film "Šećerna vodica" u kojem Sonja igra jednu od glavnih uloga.

Autori izložbe su Predrag Živković i Mirjana Racković, a artefakti koji čine postavku izložbe deo su legata Sonje Savić, koji je u vlasništvu umetničke galerije "Nadežda Petrović" iz Čačka.

foto: Arhiva Jugoslovenske kinoteke

Izložbu je sinoć otvorila direktorka Pula film festivala Gordana Restović, koja je istakla izuzetnu saradnju sa Srpskim kulturnim centrom u Puli. - Srećna sam što smo u prilici da prisustvujemo otvaranju izložbe koja je posvećena još jednoj velikoj glumici koja je iza sebe ostavila izuzetan umetnički opus. Prošle godine smo na ovom mestu imali izložbu posvećenu Mileni Dravić - kazala je Restovićeva.

Kurir/ Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track