DANICA KRSTIĆ I DIVANHANA SNIMILI DUET: Bili bi dobar spoj i za Evroviziju!
Foto: Nemanja Nikolić

pevačica i bend promovišu pesmu

DANICA KRSTIĆ I DIVANHANA SNIMILI DUET: Bili bi dobar spoj i za Evroviziju!

Pop kultura -

Danica Krstić, za koju kažu da je najlepši etno-vokal Balkana, priprema drugi studijski album, na kome će se naći i pesma "Voće rodilo", nastala u saradnji s čuvenim sevdah bendom Divanhana.

Grupa iz Sarajeva postoji već 10 godina, a prvi autorsku pesmu "Zova" objavili su početkom marta, kad su predstavili novu pevačicu Šejlu Grgić. Do poznanstva između školovanih muzičara i Danice došlo je savim slučajno pre nekoliko godina.

- Gostovala sam na Radiju Beograd kada se grupa Divanhana uključila u program. Sedela sam u studiju sa autorkom emisije i tokom razgovora smo se spontano dogovorili o mom gostovanju na njihovom koncertu u Beogradu. Od tog trenutka pa do danas naše prijateljstvo traje, a od samog početka smo smišljali kako zajedno da uradimo nešto što će biti kvalitetno i što će naša publika voleti. Kao proizvod ovog druženja dogodila se pesma "Voće rodilo". Srećna sam što je ovo prva pesma koja će se naći na albumu koji pripremam pod nazivom "Balkan koncept" - kaže Danica za Kurir.

foto: Nemanja Nikolić

Frontmen grupe Neven Tunjić objašnjava da nije imao dilemu da s Krstićevom treba da izvedu autorsku numeru.

- U dosadašnjoj karijeri bavili smo se obradom tradicionalne muzike i nekako smo sazreli da izvodimo i svoje pesme. Kad nam se Danica javila, dobili smo priliku da radimo zajedno - iskren je Neven.

foto: Nemanja Nikolić

Pesmu "Voće rodilo" snimali su dva dana. Divanhana neguje sevdah s elementima džeza i često sviraju i u Srbiji.

- Mi privatno slušamo džez muziku. Hteli smo da se odmaknemo od stereotipa da postoji sevdah zlatnog doba i koji se ne sme dirati. Želeli smo da prekinemo jaz koji je trajao 20 godina. Legende te muzike nisu nasledili dovoljno kvalitetni izvođači. Pojavom Amire Medunjanin, Mostar sevdah rijunjona i Damira Imamovića došla je neka nova generacija, a mi smo samo nastavili da obrađujemo sevdalinku da bude bliska mladima i publici - kaže Neven. Danica i Divanhana planiraju zajedničke koncerte, a zašto ne i nastup na Evroviziji.

- Mi kao ekipa smo uvek za saradnju. Bilo bi zabavno videti nas na jednom takvom festivalu - kroz osmeh je odgovorila Krstićeva.

foto: Vladimir Šporčić

Omaž legendi: Obradili Cunetov hit

Divanhana je na svom prvom albumu obradila i veliki hit "Kafu mi draga ispeci" Predraga Cuneta Gojkovića s popularnom turskom glumicom i pevačicom Suzan Kardeš. Veliki pevač preminuo je na današnji dan pre dve godine. Publika u Srbiji moći će da čuje kako je sviraju 26. i 27. jula u Krupnju i Novom Sadu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track