BASISTA FEJT NO MORE PROMOVIŠE SRBIJU U SVETU: Toliko mu se dopala naša RAKIJA da je pokrenuo SOPSTVENI BIZNIS sa NAŠIM pićem u Kaliforniji! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube, Profimedia

zaljubljen!

BASISTA FEJT NO MORE PROMOVIŠE SRBIJU U SVETU: Toliko mu se dopala naša RAKIJA da je pokrenuo SOPSTVENI BIZNIS sa NAŠIM pićem u Kaliforniji! (VIDEO)

Pop kultura -

Basista benda Fejt no mor pokrenuo je sopstveni biznis i krenuo u proizvodnju rakije pošto je očaran najpoznatijim srpskim proizvodom.

Bil Guld je putujući zahvaljujući bendu upoznao različite kulture i tradicije. Tokom svojih putovanja imao je prilike da pronađe razne interesantne muzičare i grupe poput bosanske Dubioze Kolektiv. Očaran balkanskom kulturom, odlučio je da napravi svoju ličnu rakiju pod nazivom “Yebiga“.

“Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne znaju za nju, a i ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima”, rekao je Guld.

"Yebiga" rakija proizvodi se u Srbiji i izvozi u SAD.

"Prethodnih godina sam za lični cilj postavio to da donesem jaku, potpuno prirodnu rakiju u Ameriku, i uspeo sam sa 'Yebiga'. Trenutno je dostupna samo u Kaliforniji, ali planiramo da je raširimo po Sjedinjenim Državama.

Podsetimo, momci iz Faith No More su na koncertima na Exitu u Novom Sadu i Belgrade Calling Festivalu na Ušću, pokazali i da odlično poznaju ovdašnju tradicionalnu muziku izvodeći pesmu "Hajde, Jano".

Kurir.rs, Balkanrock / Foto: Printscreen Youtube, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja