Najnovije vesti

UNUK BATE ŽIVOJINOVIĆA NIJE POŠAO DEDINIM STOPAMA: Velimir upisao SORBONU! Umesto glume zanima ga nauka i inženjerstvo!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

naslednik nosi ime legendarnog glumca

UNUK BATE ŽIVOJINOVIĆA NIJE POŠAO DEDINIM STOPAMA: Velimir upisao SORBONU! Umesto glume zanima ga nauka i inženjerstvo!

Pop kultura

Unuk slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića koji nosi njegovo ime odlučio da ne ide dedinim stopama, te je umesto glume odlučio da upiše fakultet na Sorboni, i to smer nauka i inženjerstvo.

foto: Privatna Arhiva

Mlađi Velimir jedan je od četvoro unučadi koje je legendarni Bata ostavio iza sebe, on živi u Parizu sa ocem Miljkom, koji još uvek ne može da se vrati u Srbiju, iako je oslobođen optužbi u procesu protiv stečajne mafije.

foto: Aleksandar Jovanović

Čuveni Valter iza sebe je ostavio velika i značajna dostignuća u karijeri, ali pre svega divnu porodicu. Njegova supruga Lula nikad ne zaboravlja na svog Batu, te objavljuje na društvenim mrežama stare fotografije, ali i one nove. Tako je sada objavila i fotografiju svoga unuka kad je upisao fakultet, kao i kada je u martu napunio 18 godina. Svi u porodici su ponosni na njega i poštuju odluku da ne krene putem glume.

"Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni. Kreće od septembra, bože zdravlje. Svi mu želimo sreću". rekao je za Kurir Batin sin Miljko.

Dok je legendarni glumac još bio živ, ekipa Kurira ga je jednom prilikom posetila u njegovom domu. Tada su mu u goste baš došli unuk Velimir i unuka Dina, koja je doputovala iz Engleske, gde je završila master na temu organizovanog kriminala, terorizma i bezbednosti, a pre toga je takođe studirala na Sorboni, kao sada njen mlađi brat.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Ovo su moja dva dijamanta. Srce mi je puno kad su moja deca oko mene. Ja sam tada srećan čovek", ponosno je tada govorio pokojni glumac o svojim unucima, a iskreno je i dodao:

"Zanimljivo je da kod svih svojih unuka osećam veliki dar za glumu. Do sada niko od njih nije pokušao da studira glumu, što ne znači da u budućnosti neće, ali i ako tako ne bude, nema veze, bitno je da su srećni."

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Pored Dine i Velimira, Miljkove dece, Lula i Bata dobili su još dve unuke, koje im je podarila ćerka Jelena - Jelisavetu i Julijanu.

Podsetimo, Bata Živojinović preminuo je 22. maja 2016. u bolnici "Sveti Sava", gde je proveo svoje poslednje dane. Slavi glumac preminuo je u snu. Imao je 82 godine.

Kurir.rs / M. C. / Lj. R. / Foto: Privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...