Najnovije vesti

DAVILI DEČKA ZBOG ZASTAVE: Umalo pokvaren rođendan i svirka Maksa Kavalere!
Foto: Printscreen

Zatvaranje Bir gardena

DAVILI DEČKA ZBOG ZASTAVE: Umalo pokvaren rođendan i svirka Maksa Kavalere!

Pop kultura

Legendarni metal bend Soulflaj održao je u nedelju koncert za pamćenje na zatvaranju Bir gardena, a Maks Kavalera je sa više od 5.000 ljudi dočekao svoj 50. rođendan!

foto: EPA

Nažalost, ne možemo da ne pomenemo nemili incident koji je nakratko prekinuo Maksovo slavlje na bini. Naime, u jednom trenutku momak u publici raširio je veliku srpsku zastavu, što je Kavalera radosno pozdravio, ali fan se odlučio za korak dalje i načinio, ispostaviće se, ogromnu grešku. Odlučio je da zastavu pokloni Maksu za rođendan, međutim, umesto da ga sačeka posle koncerta, on je krenuo da preskače ogradu kako bi mu je dodao.

foto: Printscreen

Obezbeđenje je na to reagovalo veoma agresivno, valjda ne shvatajući šta želi da uradi. Njih nekoliko uhvatilo je momka i na nasilan način, držeći ga oko vrata, krenulo da izbacuje napolje i davi. Kada je Maks to video, zaustavio je svirku i krenuo prema njima. S bine ih je dozivao, kao i ostatak benda, i molio da puste mladića.

foto: Printscreen

Kavalera se zahvalio fanu, uzeo zastavu, kojom se do kraja koncerta i ogrnuo, a njemu poklonio trzalicu. Publiku je ovaj potez pozdravila gromoglasnim ovacijama. Da je ovo jedinstven slučaj da na koncertima i festivalima obezbeđenje reaguje na ovakav način, verovatno ne bi publika ovoliko burno reagovala, ali nažalost, mnogi su svedoci velikog broja incidenata koji na kraju eskaliraju u tuču s brojnim posledicama.

Pozvali smo za komentar PR službu Bir gardena, iz koje su nam poručili: "Obezbeđenje je radilo svoj posao". Naravno, ubrzo se svirka nastavila, a na binu je izašao i stari prijatelj benda Hornsman Kojot iz Eyesburna, i zasvirao pesmu "Moses", koju su napravili zajedno sa Soulflajem. Inače, pesma nosi ime po pokojnom Maksovom unuku, koji je i sahranjen na beogradskom groblju jer je njegova ćerka Kristin udata za Beograđanina.

foto: EPA

Ceo album "Prophecy" (2004), na kojem se i našla pesma "Moses", inspirisan je Kavalerinim doživljajem Srbije, a osim s Eyesburnom, na tom izdanju sarađivao je i s našim trubačima, romskim orkestrima... Priča se da je na tu ideju došao kada je na Kristininoj svadbi u Beogradu čuo romski trubački orkestar koji izvodi - "Roots" od Sepulture, čije je i bio pevač.

Moramo pomenuti i Zajona Kavaleru, Maksovog sina, koji je, kako su mnogi komentarisali, zasluženo naslednik svog strica Igora za bubnjevima. On je, čak i pored polomljene desne ruke, odsvirao ceo koncert veoma energično, usput stalno izvodeći akrobacije s palicama, što je publika pozdravljala ovacijama. Pred kraj koncerta na binu je ponovo izašao Kojot, koji je na srpskom zajedno s publikom otpevao rođendansku pesmu Maksu, koji se iskreno zahvalio i s još jačom energijom završio nastup. Nadamo se da Maks, a ni njegov fan neće pamtiti to veče po nemilom događaju, već po sjajnom koncertu.

foto: Printscreen

Brojne veze sa Srbijom: Supruga vuče korene s Kosova 

Inače, što se tiče povezanosti sa Srbijom, Kavalera je oženjen Glorijom, koja je ruskog i srpskog (s Kosova i Metohije) porekla, a iako je Maks rođen u katoličkoj zajednici, 2009. godine kršten je i u pravoslavnoj crkvi, a tada je izjavio da se odranije interesuje za srpsku, rusku i grčku pravoslavnu crkvu.

- Ni sam ne znam koliko sam puta bio u Srbiji. Volimo da dolazimo. Mene zaista interesuje istorija ovog dela sveta. Volim Balkan i dosta sam vezan za njega. Mi jako volimo Srbiju i lično imam posebne veze sa srpskim plemenima - rekao je Maks svojevremeno.

Kurir.rs/ Foto: Printsreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...