STIŽU SRPSKE MUĆKE: Kurir na snimanju novog sitkoma Nek ide život!
Foto: Sonja Spasić

iza kulisa

STIŽU SRPSKE MUĆKE: Kurir na snimanju novog sitkoma Nek ide život!

Pop kultura -

"Nek ide život" je sočna komedija i sledi tradiciju najboljih domaćih serija. U centru pažnje su članovi porodice Savković - majka Grozda, ponosna vlasnica cvećare, koju igra Ljiljana Stjepanović, njeni sinovi Ljubiša i Siniša, koje igraju Miodrag Fišeković i Milan Kovačević, ćerka Silvana, koju tumači Paulina Manov, i snaja Katarina, koju igra Anđelka Prpić

Nakon serije "Državni službenik", kompanija "Telekom Srbija" i kanal Superstar u saradnji s Pinkom trenutno snimaju seriju "Nek ide život". Autorski tim predvode scenarista Vladimir Đurđević i reditelj Slobodan Šuljagić, koji je režirao i čuveni sitkom "Ljubav, navika, panika".

Ekipa Kurira provela je jedan dan na snimanju s autorima i glumcima Anđelkom Prpić, Paulinom Manov i Nebojšom Ljubišićem u studiju u Šimanovcima.

"Nek ide život" je sočna komedija i sledi tradiciju najboljih domaćih serija. U centru pažnje su članovi porodice Savković - majka Grozda, ponosna vlasnica cvećare, koju igra Ljiljana Stjepanović, njeni sinovi Ljubiša i Siniša, koje igraju Miodrag Fišeković i Milan Kovačević, ćerka Silvana, koju tumači Paulina Manov, i snaja Katarina, koju igra Anđelka Prpić. Pored glavne postavke, kroz 44 epizode prodefilovaće više od sto glumaca koji će oživeti galeriju raznovrsnih likova koji obožavaju, ismevaju, izbegavaju, ogovaraju i proganjaju čudesnu porodicu Savković. Scene se snimaju u njihova dva stana i u kafani, koju vodi Nebojša Ljubišić.

foto: Sonja Spasić

"Odrasla sam na domaćim serijama i leži mi ovaj mentalitet. Uzor su mi čuveni komediografi i to jeste žanr srpske nacije. Šuljagić je genijalan reditelj i vodi računa da smo svi glumački ujednačeni", kaže Anđelka, koja ne može da uporedi ovu serija sa "Andrijom i Anđelkom".

"U "Nek ide život" nije u centru pažnje jedan par, već šta sve može da se dogodi jednoj porodici. Ovde nema improvizacije i moram da budem precizna i da govorim šta je napisano. Morala sam i svaki dubl da odigram na isti način", objašnjava glumica.

Direktor serije je novosadski glumac i direktor drame SNP iz Novog Sada Milovan Filipović, koji će se pojaviti i kao glumac.

foto: Sonja Spasić

"Prva sezona treba da ima 44 epizode. Uzor su nam "Mućke" i mislim da će imati svoje fanove. Ona je na specifičan način duhovita i nije humor na koji smo navikli", objašnjava Filipović.

foto: Promo

Sličnosti za serijom "Ljubav, navika, panika" neće biti. "Čitava serija je napravljena da to budu 44 priče. Ne prenosi se energija iz jedne u drugu epizodu. Pogledao sam više od 300 glumaca na kastingu. Publika će uživati u lepoti glumačke igre. Uspeli smo da budemo spontani. "Ljubav, naviku i paniku" veoma volim. Međutim, ona je specifična forma i ne može da se poredi. Novu seriju sam prilagodio glumcima i kao reditelj, moram da ponudim njihovu najbolju glumu i uloge", zaključuje Šuljagić.

foto: Sonja Spasić

Serija "Nek ide život" će se od oktobra emitovati na kanalu Superstar, a od proleća 2020. godine na Pinku.

Paulina Manov Povratak posle 10 godina pauze

Paulina Manov u seriji igra Silvanu, a zanimljivo da je scenario pisao njen suprug Vladimir Đurđević. "Nije me bilo 10 godina na TV, jer sam se bavila porodicom. Deca su dovoljno velika i spremna sam da se posvetim poslu", kaže Paulina. Ona objašnjava da Silvana nema sličnosti s njom privatno. "Sebe nisam pronašla u scenariju. Silvana i ja smo slične samo po kuvanju."

foto: Sonja Spasić

Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track