NEVENA MADŽAREVIĆ ZA LENU! OPROBALA SE U MNOGIM POSLOVIMA: Avanturista sam, ništa ne planiram!
Foto: Printscreen YT

INTERVJU

NEVENA MADŽAREVIĆ ZA LENU! OPROBALA SE U MNOGIM POSLOVIMA: Avanturista sam, ništa ne planiram!

Pop kultura -

Za nju je novinarstvo posao koji traje neprekidno. Radila je i na filmu, oprobala se u mnogim poslovima, što smatra svojom prednošću sada kad svakog jutra vodi jutarnji program na TV Prva

Nevena Madžarević je nova domaćica jutarnjeg programa TV Prva, nakon što je više godina radila vesti. Pamtimo je i kao jednog od voditelja zabavne emisije "Bulevar". Privlačna i elokventna, pre manje od godinu dana bila je u centru medijske pažnje nakon razvoda od Mihajla Savića, direktora fotografije, s kojim se upoznala na studijama. Nevena je o tome kratko progovorila tek nekoliko meseci kasnije, a o svom privatnom životu nerado govori i danas. Ovog leta gledamo je gotovo svakoga dana u letnjoj šemi prve jutarnje emisije, što je svakako veliki napor, ali i izazov.

Kad god Jutarnji program bilo koje TV, pa i Prve, dobije novo voditeljsko lice, to je uvek značajna informacija. Šta ovaj format odvaja od drugih? Težina posla, dugo trajanje, rano ustajanje?

- Sve navedeno, ali pre svega mislim da je najveći izazov pred ekipom koja radi jutarnji program - aktuelnost. Treba da obrađujete one teme o kojima tog jutra piše dnevna štampa ili pričate o onome što je, na primer, prethodne večeri izazvalo najviše pažnje na Tviteru. To nije uvek lako ni predvideti niti realizovati, posebno ukoliko uzmete u obzir da je termin rano jutro i da program traje četiri sata. Onda shvatate o koliko zahtevnom formatu je reč. Ali baš u toj raznovrsnosti leži čar jutarnjeg programa.

foto: Printscreen YT

MAGIJA FILMA I ČAR NOVINARSTVA

Osim žurnalistike, završili ste i produkciju na FDU. Radili ste na filmovima "Šejtanov ratnik" i "Šišanje", oba je režirao Stevan Filipović. Po čemu pamtite rad na ovim filmovima? "Šišanje" je izazvalo pravu buru zbog scena nasilja i seksa.

- Dovoljno je da kažem da sam zahvaljujući ovim filmovima dva puta stigla do Australije i Novog Zelanda, a da su prijatelji koje sam tada stekla prijatelji za ceo život, ili skoro kao porodica. Tada shvatite zašto je bavljenje filmom magija.

U prethodnih nekoliko godina dogodio se procvat filmske industrije kod nas. Zašto niste nastavili s producentskim poslom u filmovima?

- Procvat filmske industrije desio se u poslednjih godinu dana, a ja sam već više od jedne decenije u novinarstvu. Mada, ako me pitate da li sam raskrstila s produkcijom, moj odgovor bi bio - ne.

Film ili novinarstvo, gde vam je srce?

- Tokom i neposredno posle fakulteta bavila sam se i filmom i televizijom. Trudila sam se da radim što različitije poslove. Radila sam kao producent, novinar, PR, ne bih li prepoznala u čemu sam najbolja i gde se osećam najsrećnijom. Odluka nije bila teška. Izabrala sam novinarstvo, a činjenica da sam televizijski i filmski potkovana samo je prednost.

UŽELIŠ SE KUĆE

Kako biste opisali svoj način života, šta je u njemu najbitnije, osim posla?

- Novinarstvo zahteva potpunu posvećenost. Ne možete biti novinar samo tokom radnog vremena, tako da moj život jeste dosta oblikovan poslom kojim se bavim. Ali s obzirom na to da radim posao koji volim, to ne doživljavam kao manu, već kao prednost.

Da li ste "kućni tip" ili vas vuku putovanja, avanturistički duh?

- Svi koji me poznaju rekli bi bez sumnje da sam avanturista. Volim spontanost ili, kako često kažem. da pustim život da se dešava, a ne da ga planiram. Ipak, postoje faze kad se uželim kuće i onda najviše vremena provodim u njoj. Suština je da slušam sebe i ponašam se u skladu sa onim kako se osećam.

foto: Pritnscreen

DOBRA GENETIKA

Ulazite u zrelije godine i svi hvale vaš izgled. Da li je potreban veliki trud da izgledate negovano i u formi?

- U mom slučaju genetika je odradila najveći deo posla i zahvalna sam joj na tome!

Postoji li nešto što biste voleli da radite u poslu, da se još u nečemu oprobate?

- Posle rada na filmu "Govorit Moskva" shvatila sam da su dokumentarci moja strast. To je tačka spoja moje dve velike ljubavi - filma i televizije. Tu vidim sebe u budućnosti.

RUSIJA OČARAVA Napravili ste vrlo zanimljiv dokumentarni film "Govorit Moskva" o srpsko-ruskim odnosima. Politika je politika, ali šta vas je najviše impresioniralo u Rusiji, vaš najjači utisak?

- Snimanje ovog filma bio je moj prvi susret s Rusijom i Moskvom i malo je reći da sam očarana. Ne možete da se ne divite njihovoj istoriji, kulturi i tradiciji. Svakako da je na mene najveći utisak ostavio Kremlj, posebno zbog toga što smo imali privilegiju da zavirimo u one delove koji nisu dostupni javnosti.

(Ljilja Jorgovanović, Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja