TRAŽE ME VIŠE NEGO KADA SAM BIO MLAD JER SU SVI MOJIH GODINA NESTALI: Čuveni Vlasta odao tajnu svoje DUGOVEČNOSTI!
Foto: Damir Dervišagić

radi ono što najviše voli

TRAŽE ME VIŠE NEGO KADA SAM BIO MLAD JER SU SVI MOJIH GODINA NESTALI: Čuveni Vlasta odao tajnu svoje DUGOVEČNOSTI!

Pop kultura -

Vlastimir Vlasta Velisavljević je skoro proslavio 93. rođendan, a godine su mu donele mnogo iskustva, što životnog, što profesionalnog. U jednom intervjuu za magazin Azra, pričao je o svom glumačkom angažmanu, ali i otkrio tajnu svoje dugovečnosti.

"Sada me traže više nego kada sam bio mlad. A otkriću vam i zašto. Mnogi glumci su otišli, iz moje generacije cela klasa je otišla, nestala. Tako da nema više staraca, sada sam im ja ostao da me iskoriste.", kaže čuveni Vlasta.

foto: Dragana Udovičić

Na pitanje da li može da otkrije svoju tajnu, Vlasta u šali kaže:

"Nemam tajni, bio sam tajni agent jedno vreme. Šalim se, naravno. Zašto bih imao neku tajnu, možda nešto što se tiče ovako neke baš duboke intimnosti, nešto kao da sam pored svoje supruge pogledao neku drugu lepu ženu – to sam utajio odmah. Ali, vi mislite, verovatno, na moju dugovječnost."

"Od rane mladosti sam radio posao koji volim. Počeo sam davno s glumom, 1934. godine. Prvo u školi, a onda je u Beogradu, Branislav Nušić, veliki autor, svojoj kćerki Giti priredio zadovoljstvo da se bavi malo pozorištem. Ona je osnovala pozorište od dece za decu koje se zvalo „Rodino pozorište“. Deca su bila glumci i predstavljala su se deci. Naravno, pored te dece, bila je masa roditelja koji su dolazili s njima.", nastavlja Vlasta kojem je gluma životna radost.

"U tom pozorištu sam igrao svašta. Igrao sam u Nušićevom „Putu oko sveta“, koji je adaptiran za decu. Tu sam igrao prvu ulogu crnačkog poglavice. Pamtim i danas tekst koji sam imao tada, bio je jako crnački", zaključuje glumac.

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/Azra.ba/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja