HOLIVUDSKE DAME BILE SU ŽRTVE NASILJA: Tinu muž umalo ubio od batina, Agileru otac tukao do krvi!
Foto: Profimedia, AP

Horor

HOLIVUDSKE DAME BILE SU ŽRTVE NASILJA: Tinu muž umalo ubio od batina, Agileru otac tukao do krvi!

Pop kultura -

Pakao... Neke od slavnih žena trpele su maltretiranje partnera, ali i roditelja, dok su druge prolazile kroz psihičke i emocionalne torture koje su trajale godinama.

Dokaz da žrtva porodičnog nasilja može biti svako, bez obzira na poreklo, uticaj, moć, bogatstvo i mesto gde živi, jesu brojne holivudske zvezde koje su o tome javno svedočile.

Među njima su Rijana, Tina Tarner, Šarliz Teron, Kristina Agilera, Madona i druge. Neke od njih godinama su bile žrtve i trpele su batine od svojih partnera, ali i roditelja, dok su druge prolazile kroz psihičke i emocionalne torture.

TINA TARNER: Ajk je mučio i silovao

foto: Profimedia

Ajk Tarner više puta je gotovo usmrtio svoju suprugu Tinu Tarner (79), brutalno je tukao i prisiljavao na seks. Njihov brak je poznat kao jedan od najnasilnijih među zvezdama. Tina je zatražila razvod 1976. godine, kada ju je Ajk pretukao na zadnjem sedištu automobila u Las Vegasu. Rastali su se iste godine.

ŠARLIZ TERON: Majka joj ubila oca nasilnika

foto: Profimedia

Američka glumica Šarliz Teron (44) provela je deo detinjstva s nasilnim ocem alkoholičarem, koji je njoj i njenoj majci pretio smrću nekoliko puta. Kada joj je bilo 15 godina, majka je u samoodbrani ubila njenog oca.

- Definitivno shvatam da sam imala traumatično iskustvo, događaj koji me je nekako oblikovao kao osobu - rekla je Šarliz.

Iako glumica o incidentu ne govori često, aktivno podržava druge žrtve nasilja.

MADONA: Dobijala batine od Šona Pena

foto: Profimedia

Madonu (60) fizički je zlostavljao tadašnji suprug, glumac Šon Pen (58). Jednom prilikom navodno ju je tukao punih devet sati, nakon čega je osuđen za porodično nasilje. Glasine o batinama u njihovom braku su dugo kružile, sve dok optužbe nisu izašle na videlo. Pokrenuto je nekoliko sudskih procesa, a bivši supružnici ne pričaju o svom braku u javnosti.

RIJANA: Praštala batine Krisu Braunu

foto: Profimedia

Slučaj pevačice Rijane (31) i Krisa Brauna (30) jedan je od najšokantnijih slučajeva nasilja među poznatima. U policijskom izveštaju iz 2009. navodi se kako je pevač gurnuo Rijanu kroz prozor pre nego što ju je udario u lice, ruke i noge. Ona je kasnije rekla da je svesna da je pogrešila kada se nekoliko godina kasnije vratila nasilniku, misleći da može da promeni njegovo ponašanje.

- Mnogo žena i mladih devojaka prolazi kroz istu stvar. I mnogo momaka. To nije tema koju treba gurati pod tepih - rekla je Rijana.

KRISTINA AGILERA: I danas nosi traume

foto: AP

Američku pevačicu Kristinu Agileru (38) fizički je zlostavljao njen otac Fausto Vagner Havijer Agilera.

- Mislim da je jako važno da podelim svoju priču s drugim ženama koje su bile zlostavljane, jer me je to iskustvo dovelo do mesta na kojem sam danas. Dalo mi je snagu i motivaciju - rekla je pevačica 2007. godine.

Njena majka Šeli Lorejn takođe je progovorila o nasilju, rekavši da je situacija bila toliko grozna da je zatekla Kristinu kada je imala samo četiri godine s krvlju koja joj je kapala s lica.

AMBER HERD: Zlostavljana, pa optužena

foto: AP

Amber Herd (33) u sudskim dokumentima kojima je tražila razvod od glumca Džonija Depa (56) tvrdi da ju je on emocionalno i fizički zlostavljao tokom braka. Glumac je takve navode odbio, međutim, u javnosti su se pojavile fotografije pretučene manekenke koji dokazuju njene reči. Ali on sada tvrdi da je ona zlostavljala njega i traži odštetu.

RIZ VIDERSPUN: Patila zbog nasilnika

foto: AP

Američka filmska glumica i producentkinja Riz Viderspun (43) u intervjuu Opri Vinfri otkrila je kako je u mlađim danima bila u nasilnoj vezi i da joj je bilo teško da prekine s tim muškarcem.

- U mojoj se glavi sve preokrenulo i znala sam da će biti jako teško, ali jednostavno nisam mogla dalje da budem s njim. Tada sam bila drugačija osoba. Činjenica da sam se zauzela za sebe promenila me je doslovno na ćelijskom nivou - rekla je Riz.

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević/Foto: Profimedia, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja