OVACIJE ZA BJELOGRLIĆA I NJEGOVU EKIPU: Završen Sarajevo film festival, glas publike dobile Senke nad Balkanom!
Foto: promo

svečano

OVACIJE ZA BJELOGRLIĆA I NJEGOVU EKIPU: Završen Sarajevo film festival, glas publike dobile Senke nad Balkanom!

Pop kultura -

Najveći broj glasova publike na održanom 25. Sarajevo film festivalu osvojio je nastavak serije "Senke nad Balkanom". Premijernom prikazivanju na SFF prisustvovala je autorska i glumačka ekipa, predvođena rediteljem Draganom Bjelogrlićem, koju je publika nakon prikazivanja nagradila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Draga sezona "Senki nad Balkanom" doneće nam prikaz skrivene istorije Balkana, uz mešavinu akcije i drame, misterije i napetosti, koja će voditi od blatnjavih ulica Jataganmale, pa sve do bečkih koridora vlasti. Početak emitovanja planiran je od oktobra na kanalu Nova S.

foto: promo

Srce Sarajeva za najbolji film u takmičarskom programu - igrani film 25. Sarajevo film festivala, dodeljeno je bosanskohercegovačko-holandskoj koprodukciji "Take Me Somewhere Nice", rediteljke Ene Sendijarević, a žiri u sastavu Ruben Estlund (predsednik), Bero Bejer, Funa Maduka, Jovana Stojiljković i Teona Strugar Mitevska za najboljeg reditelja proglasio je Emina Alpera za režiju filma "Priča o tri sestre".

Srce Sarajeva za najbolji studentski film pripalo je srpskom ostvarenju "Šerbet" Nikole Stojanovića, nagrada Cinelink drama pripala je srpskim autorima Goranu Stankoviću i Vladimiru Tagiću za projekat serije "Sabre".

Kurir.rs / Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track