AMBICIOZAN PROJEKAT: Snimaju se serija i film Nečista krv
Foto: Dragana Udovičić

U pripremi milutin petrović po scenariju Voje Nanovića

AMBICIOZAN PROJEKAT: Snimaju se serija i film Nečista krv

Pop kultura -

Radnja se zbiva tokom 40 godina u 19. veku, za vreme Osmanskog carstva, u periodu koji su obeležili prevrati i političke promene, a priča prati Trifuna, bogatog predvodnika hrišćanske manjine

Igrani film i desetodelna serija „Nečista krv“ ugledaće svetlost dana naredne godine, a ovaj ambiciozan projekat nastao je po zaturenom scenariju iz pera legendarnog reditelja i montažera Voje Nanovića, najavljuje prestižni Varajeti, a prenosi Filmski centar Srbije, koji je i podržao ovaj projekat.

Po delu Bore Stankovića

Kako se navodi, beogradska producentska kuća „This and That Productions“ producira film i seriju zasnovane na delima proslavljenog srpskog pisca Bore Stankovića i scenariju koji je napisao Voja Nanović pre pola veka, dok je živeo u SAD.

Film i prve tri epizode serije režiraće Milutin Petrović, koji je otkrio izgubljeni scenario, a radnja se zbiva tokom 40 godina u 19. veku, za vreme vladavine Osmanskog carstva, u periodu koji su obeležili krupni prevrati i političke promene.

Priča prati Trifuna, bogatog predvodnika hrišćanske manjine, koji, pokušavajući da očuva svoje bogatstvo i moć, pokreće niz događaja koji će izazvati užasne posledice po njegovu porodicu.

- Nakon što smo pročitali scenario samo prve epizode bilo nam je jasno da su pristup i narativ tako moderni i saobrazni našem vremenu i da ovaj scenario zaista zavređuje famu koja ga je pratila. Naša kuća je angažovana na razvoju projekta sa glavnim ciljem da se razjasni pitanje prava na scenario sa svih sedam pravnih naslednika - istakla je producentkinja Snežana van Houvelingen.

Podrška RTS i FCS

Pomenuta kompanija je dobila podršku Filmskog centra Srbije za razvoj i produkciju „Nečiste krvi“. Podršku projektu je odobrila i Radio-televizija Srbije, koja je odmah prepoznala značaj i kvalitet scenarija. Planirano je da snimanje počne sledeće godine sa međunarodnom glumačkom podelom iz Srbije, Albanije, Grčke, Turske... Očekuje se da „Nečista krv“ bude emitovana u zimu 2020/2021.

Kurir / E.K.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track