BOGDANU DIKLIĆU PRIPALA NAGRADA ŽIVOJIN ŽIKA PAVLOVIĆ: Čast je biti predstavnik svih onih koji su radili ove filmove!
Foto: Dragana Udovičić

zasluženo

BOGDANU DIKLIĆU PRIPALA NAGRADA ŽIVOJIN ŽIKA PAVLOVIĆ: Čast je biti predstavnik svih onih koji su radili ove filmove!

Pop kultura -

Prema rečima organizatora, Diklić je kao jedan od najeminentnijih glumaca sa ovih prostora ostavio značajan trag u promociji regionalne kinematografije u svetu i time zaslužio glavno priznanje festivala koje nosi ime našeg proslavljenog Živojina Žike Pavlovića

Glumac Bogdan Diklić ovogodišnji je laureat nagrade "Živojin Žika Pavlović", koju Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE dodeljuje za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu, a koja će mu biti uručena u okviru dvanaestog po redu izdanja festivala koje se održava od 17. do 21. septembra na više lokacija u Leskovcu, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra.

Prema rečima organizatora, Diklić je kao jedan od najeminentnijih glumaca sa ovih prostora ostavio značajan trag u promociji regionalne kinematografije u svetu i time zaslužio glavno priznanje festivala koje nosi ime našeg proslavljenog Živojina Žike Pavlovića.

Povodom nagrade, Bogdan Diklić je izjavio da je velika čast primiti nagradu "Živojin Žika Pavlović".

foto: Zorana Jevtić

"I velika je čast biti predstavnik svih onih koji su zajedno sa mnom radili sve te filmove. Sebe doživljavam kao predstavnika svih reditelja, scenarista, kolega s kojima sam zajedno igrao u svim scenama, izaslanikom svih scenografa, direktora fotografije, kostimografa, garderobera, klapera, vozača... svih onih koji su zajedno sa mnom bili 44 godine u istom poslu. Bilo bi besmisleno sebe smatrati jedinim zaslužnim za to priznanje, i kad se bolje razmisli - to je i logično. Jednostavno, to je tako", kazao je Diklić.

Među ranijim laureatima ove nagrade su Slobodan Šijan, Predrag Miki Manojlović, Lazar Ristovski, Rade Šerbedžija, Dragan Nikolić, Velimir Bata Živojinović, Slavko Štimac i Emir Kusturica.

Kurir.rs / M. C. / Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track