TRI NAGRADE ZA KOMAD JDP: Borisu Isakoviću priznanje za najboljeg glumca!
Foto: Maja Medić

tivat

TRI NAGRADE ZA KOMAD JDP: Borisu Isakoviću priznanje za najboljeg glumca!

Pop kultura -

Tri nagrade, od ukupno četiri, na 14. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu pripale su predstavi „Zašto je poludeo gospodin R?“, u režiji Bobe Jelčića.

Nagrada za najbolju predstavu jednoglasno je dodeljena predstavi JDP.

- Koristeći delo Rajnera Fasbindera kao povod, autori i ansambl napravili su predstavu čudesnih značenjskih i poetičkih vertikala, duhovitu, ali i nadasve gorku posvetu gubitništvu takozvanog malog čoveka, onog sličnog nama.

U obrazloženju Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje, koja je jednoglasno dodeljena Borisu Isakoviću, navodi se da je on, s lakoćom iza koje stoji bezgranični talenat i potpuna posvećenost umeću glume, tumačio Gospodina R tako što je prolazio kroz različite žanrove i vrste pozorišnog izraza, objedinjujući ih u bolni portret pojedinca razorenog društvom u kojem svi mi živimo i sa kojim imamo potpunu identifikaciju.

Specijalna nagrada za umetničko dostignuće jednoglasno je dodeljena Bobi Jelčiću za režiju. Van konkurencije, izvedena predstava „Vrat od stakla“ Biljane Srbljanović, u režiji Jagoša Markovića.

Kurir / E.K.

Foto: Maja Medić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track