Najnovije vesti

BRANKA VESELINOVIĆ NAPUNILA 101 GODINU! KAD IZGOVORIM OČE NAŠ I DALJE GA POMENEM: Glumica će OVOG muškarca pamtiti zauvek, bili su u braku 4 decenije!
Foto: Sonja Spasić

PUNA ŽIVOTA

BRANKA VESELINOVIĆ NAPUNILA 101 GODINU! KAD IZGOVORIM OČE NAŠ I DALJE GA POMENEM: Glumica će OVOG muškarca pamtiti zauvek, bili su u braku 4 decenije!

Pop kultura

Branka Veselinović napunila je 101 godinu, a otkrila je tajnu svoje dugovečnosti.

"Nemojte da pijete, pušite. Budite veseli, trudite se da pomognete drugome, budite dostojanstveni, a starost nemojte da gledate kao starost, već kao radost života koju vam je bog i priroda dali. Nemojte stalno biti ljuti i očajni. To ne valja. Srećna sam i ponosna što sam i dalje vitalna. Što mogu da izađem iz kuće, prošetam, zaigram na daskama koje život znače. Ne dozvoljavam da nešto bude bolno. Zato često idem po bolnicama, domovima, na dečje manifestacije i družim se s ljudima", kaže Branka.

foto: Marina Lopičić

Humanost je, kako kaže, nasledila od roditelja. Tata je bio profesor, a mama učiteljica, koji su je uvek učili da pomaže drugima. Veliku ljubav je doživela kraj pokojnog supruga Mlađe Veselinovića.

"Imala sam veliku ljubav u mom Mlađi. Bili smo zajedno skoro 40 godina. On je i dalje u mom srcu. Nedostaje mi mnogo. ali ja ne glumim optimistu, ja sam optimista", kaže drhtavim glasom Branka, koja jedinu želju u životu nije ispunila.

foto: Dado Đilas

"Nažalost, nisam imala sreću da imam decu. Mnogo mi je žao. Eto, u nekom braku ljudi nemaju decu. Tako je bilo u mom. Moj Mlađa i ja smo se mnogo voleli. Ali eto, ostala sam i bez njega. Nikada nisam bila usamljena. I sada imam prijateljicu koja dolazi da me obiđe. I jutros je bila kod mene. Moj Mlađa je tu u mojim mislima. Nije umro, on je otišao. Zauvek. Mi smo se toliko voleli, i sada kada izgovorim "Oče naš", uveče i ujutru, ja pomenem njega", priča setno ova glumica, koja kaže da se brak i danas može očuvati.

"Samo se treba truditi i naravno da voliš tu osobu sa kojom si. Ljubav, vera, toplina su bitne da očuvate brak. Ako umete da volite, sve je lakše. Sećam se kako mi je Mlađa recitovao pesme. Moje kolege su nas spojile tokom jedne predstave. Tu smo se zavoleli, venčali i živeli srećni. Eh...", zaključuje Branka, i dodaje da nas i sledeće godine čeka na rođendanskom slavlju.

foto: Sonja Spasić

Kurir.rs/K.Đ/Blic, Foto: Sonja Spasić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...