Najnovije vesti

GLUMCI KOJIMA JE OSKAR IZMAKAO ZA DLAKU: Nećete verovati ko se sve nalazi na spisku onih koji su ostali bez PRESTIŽNE NAGRADE (FOTO)
Foto: Profimedia

ZAMALO

GLUMCI KOJIMA JE OSKAR IZMAKAO ZA DLAKU: Nećete verovati ko se sve nalazi na spisku onih koji su ostali bez PRESTIŽNE NAGRADE (FOTO)

Pop kultura

Oskar, najprestižnija nagrada koju neko iz sveta filma može da dobije, mnogima je izmakao "za dlaku" Na spusku poznatih glumaca i glumica, našli su se Bred Pit, Merlin Monro, Harison Ford i mnogi drugi.

Ovo je lista umetnika, kao i njihovih uloga koje ih je trebalo nagraditi Oskarom.

.

Harison Ford

Ovaj glumac je trebalo da osvoji Oskara za ulogu u ostvarenju “Istrebljivač” iz 1982. godine. “Suptilno” nije reč kojom biste opisali Hana Soloa ili Indijanu Džounsa, a to svakako ne važi ni za Rika Dekarda, za kojeg na kraju filma ne znamo da li je čovek ili replika. Razlog zbog koje je ostao bez nagrade je što Akademija naročito u to vreme, nije previše obraćala pažnju na naučnofantastične filmove, žanr u kojem Ford uglavnom briljira.

foto: Profimedia

Robert Redford

Jedna od uloga koja je trebalo da donese Oskara Redfordu je ona iz filma “Sve je izgubljeno” iz 2013. godine. Scenario za ovo ostvarenje imao je svega tridesetak strana, što je kraće od sitkoma. U filmu se pojavljuje samo Redford, kao lik bez imena, čija jahta tone u Indijski okean... Svi naredni filmovi koje je Redford snimio, naspram ovog dokazuju da mu jednostavno više nisu dodeljivali prave uloge.

foto: Profimedia

Samjuel L. Džekson

Ovaj glumac iza sebe ima veliki spisak snimljenih filmova, ali mnogi smatraju da je Oskara trebalo da dobije za “Ljubavnu groznicu” iz 1991. godine. Kombinacija Spajka Lija i Samjuela L. Džeksona garantuje dobro ostvarenje, što dokazuje i priča o narko zavisniku kojeg je teško ne voleti. Ono što Džekson uspeva je da svoje likove predstavi kao ljude koji hodaju tankom linijom između svetlosti i tame, a u “Ljubavnoj groznici” je tu tehniku doveo do vrhunca.

foto: Profimedia

Bred Pit

I ovaj glumac iza sebe ima veliki broj uloga koje su dobile pohvale kako publike, tako i stručnih kritičara, ali je te dve strane najbolje ujedinio filmom iz 1999. godine - “Borilački klub”. Neke uloge su jednostavno stvorene da postanu kultne, pa čak i onda kada ih publika ne razume najbolje. Na kraju, čini se da nijedan lik nije bio više citiran nego Pitov dok nabraja pravila “Borilačkog kluba".

foto: Profimedia

Majkl Kiton

Akademija uglavnom izdvaja za svoje nagrade uloge koje su dramski teške, pa je razumljivo zašto nisu uzeli u obzir Majkla Kitona i film “Bitlđus” iz 1988. godine. Ipak, ovaj film izborio se za svoju publiku koja je bila oduševljena načinom na koji glumac govori, hoda i ponaša se, a sve kako bi zamisao Tima Bartona doveo do savršenstva.

foto: Profimedia

Džon Malkovič

Kada se izgovori ime ovog glumca gotovo sigurno je prva asocijacija film “biti Džon Malkovič” iz 1999. godine. Mnogi smatraju da ne postoji teži zadatak za glumca nego da igra sam sebe, osim da igrate nekoga ko glumi vas. Film o čoveku koji u kancelariji pronalazi portal koji vodi do uma čuvenog glumca, jedan je od onih koje je trebalo nagraditi zlatnom statuom.

foto: Profimedia

Edi Marfi

Komičarima je uvek bio težak zadatak pronaći se u dramskoj ulozi, ali je Edi Marfi u “Devojke iz snove” dokazao da može i to, ali i više - da preslika svet u kojem su živeli najpoznatiji r&b izvođači, u kojem vladaju muzika, ali i narkotici. Njegova gluma šokirala je publiku, a nakon pet minta gledanja filma, producent Džon Dejvis konstatovao je da će Marfi “sigurno dobiti Oskara”. Do toga ipak nije došlo.

foto: Profimedia

Lijam Nison

Iako Lijam Nison nije bio u potpunosti zadovoljan svojom glumom u filmu “Šindlerova lista” iz 1993. godine, publika je bila oduševljena. Zahvaljujući dobroj priči, ali i njegovom igranju danas se ovo ostvarenje smatra kultnim. Nison je uspeo da preslika prave karakteristike čoveka, sa svojim dobrim i lošim stranama, kao Nemac koji tokom Drugog svetskog rata prvobitno zapošljava u svojoj fabrici Jevreje jer su daleko jeftinija radna snaga, da bi tek kasnije pokazao da ima srca, spašavajući ih od sigurne smrti.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Washington Post/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...