KOKAN MLADENOVIĆ SPOJIO NESPOJIVO: Emina i Milica završile u Šekspiru
Foto: Damir Dervišagić

ŠOKANTNO

KOKAN MLADENOVIĆ SPOJIO NESPOJIVO: Emina i Milica završile u Šekspiru

Pop kultura -

Koncept U drami „San letnje noći“, koja se dešava u ženskom zatvoru, hit „Limunada“ izvodi mlada glumica Isidora Simijonović

Predstava „San letnje noći“ Vilijama Šekspira nakon 20 godina ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.

foto: Damir Dervišagić

Neobičan rediteljski koncept Kokana Mladenovića da u komadu 15 glumica zatvorenica i čuvarki igra engleski klasik dovoljno je sam po sebi intrigantan, ali se reditelj odlučio da sa scene nacionalnog teatra čujemo i hit Emine Jahović i Milice Todorović „Limunada“, pesmu grupe Bon ami „Magla“ i nešto što zvuči ko prepev Aerosmita.

foto: Vladimir Milovanović

-Svi muški likovi u komadu nastupaju s pozicije autoriteta, ponižavajući žene. Pošto su oni dovoljno upropastili svet, vreme je za ženske priče - rekao Mladenović.

Autor originalne muzike je Irena Popović Dragović, a „Limunadu“ izvodi Isidora Simijonović.

- Oduvek sam mislila da sam u prošlom životu imala nešto sa Šekspirom. I evo, sada se dokazalo... Ha-ha-ha-ha. Hvala reditelju Kokanu Mladenoviću što je baš pesmu „Limunada“ izabrao da bude deo predstave „San letnje noći“. Jedva čekam da pogledam komad i da uživam u fenomenalnoj glumi, glumačkoj postavi i da čujem nečije izvođenje Eminine i moje pesme - rekla je Milica Todorović za Kurir.

Vest je obradovala i njenu koleginicu.

- Emini je drago što pesma „Limunada“ živi neki novi život. Ovo je dokaz da njena muzika nije samo komercijalna već da služi i teatru i Šekspiru - rekli su nam iz pres-službe pevačice.

Nakon duže pauze, na pozornicu se u velikom stilu vraća Marija Vicković, a u podeli su i Dušanka Stojanović Glid, Vanja Ejdus, Sanja Marković, Nina Nešković, Jovana Belović, Ivana Šćepanović, Danijela Ugrenović, Vanja Milačić, Bojana Bambić i Milena Đorđević.

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Moderna muzika je na velika vrata u Narodnog pozorište ušla pre tri godine s predstavom „Narodna drama“. Glumica Sena Đorović igra kafansku pevačicu i izvodi hitove Šemse Suljaković, Sinana Sakića, Dragane Mirković i Ane Bekute.

Opušten u Beogradu

SPEJSI U BERMUDAMA

Kevinu Spejsiju očigledno je prijatno u Beogradu. Slavni glumac je u popodnevnim satima došao u hotel u kome je smešten, a na sebi je imao bermude, pa možemo da zaključimo da je obilazio znamenitosti naše prestonice. Da nije opterećen luksuzom, pokazuje i to što se vozio u prosečnom automobilu. Kasnije je ponovo napustio smeštaj, što je takođe zabeležio naš fotograf.

Podsetimo, Spejsi je najavio da će doći na premijeru „Sna letnje noći“, čijoj je generalnoj probi prisustvovao.

Inspiracija

JAHOVIĆEVA U JAPANU

Muzika Emine Jahović omiljena je i drugim rediteljima. Japanac Sugijama Cjoši, reditelj predstave „Balkanski špijun“, urađene po delu Dušana Kovačevića, u produkciji teatra A la plas iz Tokija, koristio je njenu muziku da dočara život legendarnog Ilije Čvorovića.

Milica Todorović: Oduvek sam mislila da sam u prošlom životu imala nešto sa Šekspirom. I evo, sada se dokazalo. Hvala Kokanu

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track