ZBOG NAŠEG FILMA NAVIJAČI HTELI DA ULETE NA TEREN: Kad vam tako krene snimanje filma, znate da ili ginete ili pobeđujete!
Foto: Printscreen

U bioskope stiže fudbalska komedija „Ekipa“ Marka Sopića

ZBOG NAŠEG FILMA NAVIJAČI HTELI DA ULETE NA TEREN: Kad vam tako krene snimanje filma, znate da ili ginete ili pobeđujete!

Pop kultura -

Nakon filmova „Ona voli zvezdu“ i „Montevideo, bog te video“ srpska kinematografija dobila je još jednu priču o fudbalu. Od 23. oktobra u bioskope stiže komedija „Ekipa“, prvenac Marka Sopića.

- Film „Ekipa“ ne govori o sukobu Zvezde i Partizana, i to što je glavni lik fudbaler Partizana i što se sve odvija na derbiju je samo bekgraund priče. Glavni junak se tokom filma izvlači iz velikih problema u kojima se našao i na kraju stiže na mesto koje je najvažnije u životu, a to je ljubav - rekao je reditelj.

Autori filma su otkrili da su zvezde ovog filma, Srđan Žika Todorović, Ljubomir Bandović, Sergej Trifunović, Dragan Jovanović i Miloš Timotijević, odmah pristali da budu deo tima jer ih je scenario filma uhvatio „na prvu loptu“.

- Nije bilo pregovora s njima. Jednostavno, svako od njih je pristao da igra odmah posle prvog razgovora i čitanja scenarija. Dopala im se tema, kako je napisan scenario, uloge, i tako smo uspeli da imamo sve ove odlične glumce u našem filmu. Svi oni su imali težak zadatak jer je film neprekidno na ivici između komedije i drame, a to je veoma teško igrati - rekao je reditelj Marko Sopić.

foto: Promo

Koproducent filma „Ekipa“ Marko Jovičić je otkrio zanimljiv detalj sa prvog dana snimanja, tokom pravog derbija Zvezde i Partizana.

- Prvu scenu smo snimali tako što su pre početka derbija, pred punim tribinama, na teren Partizanovog stadiona utrčali statisti u Zvezdinim dresovima. I dok snimamo scenu kontranapada, zove direktor stadiona da mi kaže da ga zove vođa navijača i pita o čemu se radi, i da li da „uleću na teren“. Kad vam tako krene snimanje filma, znate da ili ginete ili pobeđujete. Mislim da smo pobedili, odnosno da smo napravili odličan film. Tu autentičnu atmosferu će osetiti i gledaoci. Imali smo samo 4.000 €, a niko nije verovao da smo uspeli - kaže Jovičić.

Ljubavni par igraju scenarista ovog ostvarenja Rade Ćosić i Ivana Dudić.

- Ivana se prva prijavila na kasting. Bilo je više od 350 prijava, a ona nije došla. Pozvali smo je kasnije da pripremi svoju ulogu. Kasting je bio u šumici - priznao je Ćosić, što je sve nasmejalo.

Premijera „Ekipe“ biće 23. oktobra u Sava centru, a istovremeno će film biti prikazan i u Njujorku i Torontu. Nakon toga publika će moći da ga pogleda u svim bioskopima u Srbiji.

Fudbaleri kao glumci

IGRAJU BORJAN I SALE ILIĆ

U filmu zajedno s glumcima igraju i bivše fudbaleri. Jednu od glavnih uloga ima Saša Ilić, kao i kapiten Zvezde Milan Borjan.

- Sjajno su se snašli - rekao je Ćosić.

Pojačanje iz Holivuda

BADŽA: ČUVAO SAM STIVENA SIGALA

U filmu „Ekipa“ igra i Ljubomir Nikolić Badža, koji je dugo radio u Holivudu kao telohranitelj.

- Bavim se glumom šest godina. Dugo godina sam živeo u Americi, gde sam radio kao telohranitelj. Upoznao sam i čuvao Stivena Sigala i Mikija Rorka. Moja iskustva s njima su pozitivna, što nije slučaj s holivudskim zvezdama - kaže Nikolić.

U filmu mu je partner Miloš Timotijević i igraju krimi-bandu. Ljubu ćemo gledati i u nastavcima „Senki nad Balkanom“ i „Južnog vetra“.

foto: Privatna Arhiva

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track