KO SU LIKOVI IZ SENKI: Kaluđer je Džoker, Krojač  Bili Piton, a Trivalićka - heroina Milunka Savić!
Foto: Aleksandar Letić

Male tajne hit serije

KO SU LIKOVI IZ SENKI: Kaluđer je Džoker, Krojač Bili Piton, a Trivalićka - heroina Milunka Savić!

Pop kultura -

Za manje od mesec dana če na malim ekranam ponovo da "zaigraju" već poznati, ali i novi likovi iz serije "Senke nad Balkanom".

foto: Promo Laguna

Scenarista i pisac Dejan Stojiljković ranije je izjavio da je ulogu za Vesnu Trivalić napisao kao posvetu Milunki Savić, a za Kurir otkriva koji velikani filma i TV su mu još bili uzori za građenje Kaluđera i Krojača.

foto: Damir Dervišagić

"Lik podnarednice Draginje jeste nastao po uzoru na našu heroinu iz Prvog svetskog rata i zaista sam impresioniran kako je Vesna iznela tu ulogu. Hteo sam da kroz nju progovorim i o statusu ratnih veterana u nas - ne samo u to vreme kada su Karađorđevići zaboravili na ljude koji su im sačuvali krunu i državu nego i danas, gde ratni veterani i heroji sa Košara ili Paštrika nemaju tretman kakav zaslužuju, a oni su istinska elita ovog naroda", kaže pisac.

Igor Đorđević i Nenad Jezdić
Igor Đorđević i Nenad Jezdićfoto: Aleksandar Letić

Najviše reakcija tokom prve sezone izazvala uloga Kaluđera, kojeg igra Gordan Kičić.

"Za lik Alimpija Mirića, tj. Kaluđera, osnovu sam našao u stripovskom antijunaku Džokeru, gazda Anta, tj. Niški, rađen je po uzoru na poznatog niškog kafedžiju Tonija Miluševa, a lik Verige, koga u drugoj sezoni igra Igor Đorđević, direktna je posveta seriji "Kuda idu divlje svinje". Primetili ste, pretpostavljam, da lik Krojača, koga tumači sjajni Nenad Jezdić, podseća na lik Bilija Pitona iz Maratonaca", zaključuje Stojiljković.

Kurir.rs/ Mona Cukić, foto: Aleksandar Letić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track