Najnovije vesti

FILMSKE DIVE SE VIŠE NE RAĐAJU! Svetlana Ceca Bojković otkrila šta je za nju umetnost ZA SVA VREMENA, pa pomenula legendarnu Milenu Dravić!
Foto: Dragana Udovičić

ikona našeg glumišta

FILMSKE DIVE SE VIŠE NE RAĐAJU! Svetlana Ceca Bojković otkrila šta je za nju umetnost ZA SVA VREMENA, pa pomenula legendarnu Milenu Dravić!

Pop kultura

Jedna od najvećih televizijskih zvezda sa prostora bivše Jugoslavije, Svetlana Ceca Bojković, na sceni je već više od pola veka, ali i dalje glumi sa istim žarom.

Ceca je imala više od 115 uloga na filmu i televiziji tokom duge karijere, a 2005. godine je dobila i počasnu nagradu Dobričin prsten. Međutim, za kultnu seriju "Bolji život", smatra da se neće ponoviti u moru današnje masovne produkcije filmskog i TV sadržaja.

foto: Youtube screenshot

"Tolika je ponuda svega i svačega da narod nema fokus šta i gde će da gleda. Samo vrti kanale", istakla je ona za "TV Novosti" i dodala da nije reč samo o televizijskom sadržaju koji više nećemo gledati, nego i o filmskim divama koje se više neće rađati.

"Nikada više serije neće imati tako veliku gledanost, niti će postojati filmske i televizijske dive. Neće se roditi nova Milena Dravić. Taj glamur je zauvek nestao. Pripadam poslednjoj generaciji tog doba, a sa nama će i ono otići. Jednostavno, novo je vreme. Ima mnogo glumaca. Produkcija ranije nije bila ovoliko velika. Manje se radilo, ali mnogo ozbiljnije."

Glumica se podsetila i filma koji joj je nedavno probudio nostalgiju za starijim vremenima.

"Gledala sam kasno sinoć film "Balkan ekspres" i baš sam se rasentimentalisala. Da li danas možete da pogledate u bioskopu takav film? Retko. Tu i tamo se pojavi neki naslov koji blesne, ali nema više velikih filmova koji će ostati. A, "Balkan ekspres" je samo jedan od bisera naše kinematografije. Ovo vreme je donelo ubrzanje. Količinski se više radi, a bogami i površno", zaključila je Ceca.

foto: Sonja Spasić

Kurir.rs/Alo, TV Novosti/Foto: Dragana Udovičić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...