ZAPALILA SE NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA! Upravnica Ivana Vujić izašla na binu i viknula: GORIM! ŠOK u publici (FOTO)
Foto: Tanjug/Tanja Valič

hit

ZAPALILA SE NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA! Upravnica Ivana Vujić izašla na binu i viknula: GORIM! ŠOK u publici (FOTO)

Pop kultura -

Dodelom nagrada i prigodnim programom Narodno pozorište u Beogradu obeležilo je svoj dan, a prestižnim priznanjem "Raša Plaović" nagrađen je glumac Nenad Jezdić za ulogu u predstavi "Nečista krv".

foto: Vladimir Šporčić

Zbog profesionalnih obaveza Jezdić nije prisustvovao današnjoj svečanosti, ali je zvezda bila upravnica.

"Prijateljstvo je zanat nastariji, ali istovremeno srećna sam što mogu da služim stotinama veličanstvenih umetnika i hiljadama gledalaca koji dolaze u Narodno pozorište. Goreti vatrom Apolonovom koji je bog poezije, umetnosti i svetlosti velika je privilegija. Ohrabrujem sve koji doprinose funkcionisanju Narodnog pozorišta, sve ono koje o njemu misle dobro i loše ili samo prolaze pored naše zgrade da gore vatrom Apolonovom", kazala je Ivana Vujić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Upravnica Narodnog pozorišta je potom pozvala asistenta koji joj je doneo rukavicu premazanu piritehničkim sredstvom koju je Vujićeva prislonila plamičku sveće.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Sada i ja bukvalnom gorim Vatrom Apolonovom", uzviknula je Vujić na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Ako do kraja gorimo onda će i naš umetnički plamen biti ogroman" kazala je Vujić.

foto: Narodno pozorište Beograd, Promo

Po odluci Upravnog odbora Narodnog pozorišta najbolja predstava u okviru repertoara je "Nečista krv" u režiji Milana Neškovića.

Priznanjem za najbolja individualna premijerna umetnička ostavrenja u okviru repertoara Narodnog pozorišta nagrađeni su Jovana Stojiljković, Nenad Jezdić, Miodrag D. Jovanović, Ana Zorana Brajovioć, Evgenija jeremić i Tatjana Tatić.

Nagrada za izuzetno značajan umetnički i radni doprinos pripala je Neli Mihailović i Nataši Ninković prvakinjama Drame Narodnog pozorišta i grafičkom dizajneru Jovanu Tarboku.

foto: Ana Paunković

Pečatom za dorinos radu Narodnog pozorišta nagrađeni su Madlena Cepter, osivač Opere i teatra Madlenianum, teatrolog raško Jovanović, svetski balestki umetnik Sergej Polunjin, prvakinja Opere Radmila Smiljanić, prvak opere Janko Sinadinović, Ana Ilić savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativna industrije, Konstantin Kostjukov, prvak Baleta, Ljiljana Blagojević prvakinja Drame, Nebojša Dugalić prvak Drame i Olivera Živković, službenik za odnose sa javnošću.

Kurir/ Tanjug/ Foto:Tanjug/Tanja Valič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track