VIZIJE U ITALIJANSKOM INSTITUTU ZA KULTURU: Srbija viđena objektivom jednog princa
Foto: Iskra

Značajno

VIZIJE U ITALIJANSKOM INSTITUTU ZA KULTURU: Srbija viđena objektivom jednog princa

Pop kultura -

Ova izložba je plod mnogih časova fotografisanja i spajanja delića kako bi se stvorila finalna slika. Poput slagalice sačinjene od emocija, kaže Mihailo Karađorđević

Izložba fotografija „Vizije“ princa Mihaila od Jugoslavije biće otvorena u sredu u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

Autor je rođen 1958. i unuk je kneza Pavla Karađorđevića, regenta od 1934. do 1941. Njegov deda s majčine strane bio je kralj Umberto II, poslednji kralj Italije, prognan 1946. godine.

Odrastao je i studirao u Francuskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Kao veliki putnik i ljubitelj umetnosti, stekao je izoštreni smisao za opservaciju. U njegovoj porodici je oduvek postajala velika strast ka fotografisanju. Beleženje slika nudi mu trenutke opuštanja i zadovoljstva, koje je odlučio da podeli s drugima. Privlači ga priroda, ali fotografiše i predmete koji pokazuju smisao za red i logiku. U svojoj karijeri fotografa izlagao je u brojnim prilikama i učestvovao na mnogim manifestacijama.

Izložba „Vizije“ dolazi u Beograd odmah posle Sankt Peterburga i izlaganja na 8. međunarodnom kulturnom forumu.

Ova izložba je kombinacija fotografija snimljenih u raznim zemljama, među kojima je i Srbija, a pre svega Beograd.

- Obuzet emocijama dok danju prolazim pored raznih objekata, pokušavam da zabeležim te emocije kako bih mogao da ih podelim s onima koji gledaju moje fotografije. Ova izložba je plod mnogih časova fotografisanja i spajanja delića kako bi se stvorila finalna slika. Poput slagalice sačinjene od emocija, finalni rezultat stvara viziju onoga što vidim i osećam - kaže Mihailo od Jugoslavije.

Izložba će biti otvorena do 24. decembra. Ulaz je slobodan.

(Kurir.rs / LJ. R. / Foto:Iskra)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track