PRVI PUT IGRAM SELJANKU! Ceca Bojković obeležila finale hit serije!
Foto: Promo

Drugačija

PRVI PUT IGRAM SELJANKU! Ceca Bojković obeležila finale hit serije!

Pop kultura -

Transformacija Srećna sam što nisam morala da zapucam. Na snimanju serije „Psi laju, vetar nosi“ najviše mi je problem zadavalo oružje, kaže glumica

Na Radio-televiziji Srbije sinoć je završeno emitovanje druge sezone trenutno najgledanije domaće TV serije „Psi laju, vetar nosi“ autora Radoša Bajića, u režiji Jelene Bajić Jočić.

Veliko finale obeležila je sjajna transformacija Svetlane Bojković u ulozi strine Milanke Stavrić. Serija je žanrovski napravila zaokret i od komedije prešla u dramu, uvodeći veoma aktuelnu i društveno odgovornu temu Kosova. Ceca za Kurir priznaje da je imala tremu prvog dana snimanja.

Ima i pušku

- Napravljena je jedna sjajna maska koja se uklopila u celu priču. Snimali smo u Donjoj Ivanči, koja je prikazala napušteni deo sela na Kosovu. Radili smo početkom leta, baš kada su bile obilne kiše. Prvih dana najviše mi je problem zadavala puška. Svaki put bi mi se uplela oko šala i džempera. Nosila sam pištolj u „Otpisanima“, a ovde je sreća što nisam morala da pucam - kaže Ceca.

foto: Promo

Velika glumica Radoša Bajića poznaje više od 30 godina, ali prvi put radi s njegovom ćerkom Jelenom.

- Prvi put u karijeri igram ženu sa sela. Dobro smo se Jelena i ja razumele tokom snimanja - kaže glumica.

Za dobru masku, pored nje, krivac je i Mirjana Stevović.

- Čast mi je što sam bila deo tima koji je realizovao seriju „Psi laju, vetar nosi“. Kao autor maske i šminke imala sam veliko zadovoljstvo da sarađujem sa talentovanom rediteljkom Jelenom Bajić Jočić i celom ekipom. Posvećena, sa jasnom vizijom o tome kako želi da postavi i izgradi svoje likove, Jelena mi je dala preciznu indikaciju u kom smeru da radim kaže Mirjana.

foto: Dragana Udovičić

Strina Milanka

Ona je dobru saradnja s Cecom Bojković.

- Ona se u procesu kreiranja izgleda lika potpuno stavila na raspolaganje autorima, došli smo lako do strine Milanke, autentične i uverljive. I pored činjenice da je rola koju igra daleko od onoga što ona zapravo jeste, Svetlana, veliki profesionalac, posvećena i predana poslu, dočarala nam je u potpunosti lik ponosne i prkosne žene sa sela koja, sama s jednom kravom, psom i puškom u ruci, čuva svoje ognjište - zakljupuje autorka šminke i maske.

LJUBOMIR RADANOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track