Najnovije vesti

LULA NEĆE BITI SAHRANJENA PORED SVOG BATE! Ispraćaj glumčeve supruge u Koraćici
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Tužno

LULA NEĆE BITI SAHRANJENA PORED SVOG BATE! Ispraćaj glumčeve supruge u Koraćici

Pop kultura

Udovica poznatog glumca Velimira Bate Živojinovića Julijana Lula Živojinović, koja je iznenada preminula pre dva dana, nakon teške bolesti u 80. godini, biće sahranjena u četvrtak u Koraćici.

Bračni par, koji živeo u ljubavi više od pola veka, neće biti sahranjeni zajedno. Čuveni Valter, koji je preminuo 22. maja 2016, pokopan je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a njegova supruga, odlukom porodice, ćerke Jelene i sina Miljka, počivaće u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici.

Bata i Lula bili su veoma vezani za ovo mesto na Kosmaju, gde su imali porodičnu kuću, koja je sada postala i muzej.

foto: Zorana Jevtić

- Lulina smrt me je, kao i Batina, zatekla u Koraćici, gde su oni provodili puno vremena zajedno. Jednom mi je Bata rekao da ne bi bio to što jeste da nije imao tu vrstu zaleđine u Luli. Oni su proveli 60 godina zajedno. Bata je otišao nešto ranije - priča za Kurir Radoslav Zelenović, dugogodišnji direktor Kinoteke i prijatelj bračnog para Živojinović.

- Iz susreta sa Lulom video sam da ona nikad nije prebolela njegov odlazak. Stalno joj se činilo da će se opet pojaviti na vratima, kao u nekom filmu. Bili su vezani. Lulu pamtim kao fantastičnu domaćicu koja je držala sve pod konac. Od njihove kuće napravila je muzej i svaki detalj i fotografiju pažljivo birala da govori o Batinoj karijeri. Radio je najviše od svih glumaca u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, ali velikih uspeha ne bilo bez nje - zaključuje Zelenović.

Porodicu Živojinović vezuje kumstvo sa Radmilom Živković.

- Otišla je naša duša da se sretne i u večnoj ljubavi živi sa svojim Batom... Tu je, i tu će ostati. U našim srcima. Naša kuma Luki. Večno i zauvek - ovim rečima se od Lule oprostila kumica Bojana Bambić.

foto: Milovan Ilić

Za Lulu je veoma bila vezana i Bojana Maljević.

- Volela sam Lulu. Uvek je bila podrška svima nama. Kao i Bata. Mnogo mi je žao - poručio je glumica.

Sin Miljko

ČEKA DOZVOLU DA DOĐE U SRBIJU

foto: Marina Lopičić

Miljko, sin Bate Živojinovića, ima želju da prisustvuje majčinoj sahrani i, kako saznajemo, podneo je molbu nadležnima da mu to omoguće. Njemu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje sahrani svog oca. Protiv Miljka Živojinovića podneta je optužnica za zloupotrebu službenog položaja dok je bio stečajni upravnik „Rada“. Iako je u odlukom Apelacionog suda oslobođen za sva krivična dela, naslednik slavnog glumca još ne može da se vrati u Srbiju. Miljko nije želeo da daje izjave za medije. U Koraćicu je stigla njegova sestra Jelena.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Aleksandar Jovanović Cile)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...