NIJE TEŠKO SNIMITI DOBRU SERIJU! Bikovićeva transformacija od milion dolara!
Foto: Vladimir Popov, Nebojša Mandić

POHVALA Kritike za nastavak „Južnog vetra“

NIJE TEŠKO SNIMITI DOBRU SERIJU! Bikovićeva transformacija od milion dolara!

Pop kultura -

Dimitrije Vojnov nije krio oduševljenje - kaže da RTS ponovo ima seriju koja deluje kao nešto što će trajati

Peta epizoda serije „Južni vetar“, prva koja ne prati radnju filma, premijerno je prikazana u nedelju na RTS, a isto veče stigla je prva kritika od Dimitrija Vojnova.

U nastavku pratimo Petra Maraša koji živi u zatvoru, ali njegov biznis i dalje vode Car i prijatelj Baća.

- „Južni vetar“, u brzini u kojoj je krenuo, dokaz je da nije teško snimiti dobru seriju. Osnovno je sakupiti talentovane ljude, nakon čega će oni raditi ono što najbolje znaju. Zatim, novac namenjen produkciji treba uložiti u seriju... U redu, treba ti Miloš Biković, koji je zaista kao milion dolara, transformisan i opet harizmatičan, samo na drugačiji način. Ali, da, Miloš Avramović je uradio upravo to - sve kako treba, uspeo je da izvuče optimum iz saradnika, napravi skladnu celinu i gas nije izostao. RTS ponovo ima seriju koja deluje kao nešto što će ostati tu na duže staze - istakao je Vojnov.

Glumci su zajedno pratili premijeru, a za fanove su se uključili uživo na Intagram. Tom prilikom desio se i jedan incident - glumcu Ivanu Mihailoviću razbio se telefon. Ipak, on se samo našalio i rekao da će „produkcija platiti nastalu štetu“.

Zamerke Hoćemo Bjelu umesto Mikija

Iako je serija dobila pozitivne kritike, fanovi ipak imaju jednu zamerku. Naime, njima se ne dopada nastala promena, to što ulogu bosa Cara više ne igra glumac Dragan Bjelogrlić, već Predrag Miki Manojlović. Kako je ranije rekao reditelj Miloš Avramović, on je morao hitno da nađe glumca koji će igrati Cara jer je Bjela rešio da se posveti „Senkama nad Balkanom“.

M. Vujović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja