FEST ZAVRŠEN DODELOM NAGRADA: Goran Bogdan najbolji glumac
Foto: Nemanja Nikolić

Kraj

FEST ZAVRŠEN DODELOM NAGRADA: Goran Bogdan najbolji glumac

Pop kultura -

Ži­ri Glav­nog ta­k­mi­ča­r­skog pro­gra­ma odlu­čio da Beo­gra­d­ski po­bed­nik za na­j­bo­lji fi­lm ode ostva­re­nju „Ne­vi­dlji­vi ži­vot“ re­di­te­lja Ka­ri­ma Anju­za

Do­de­lom na­gra­da za na­j­bo­lje fi­l­mo­ve 48. Me­đu­na­rod­nog fi­l­m­skog fe­sti­va­la u Beo­gra­du si­noć je za­vr­šen ovo­go­di­šnji Fe­st.

Ži­ri Glav­nog ta­k­mi­ča­r­skog pro­gra­ma ra­dio je u sa­sta­vu Se­ba­sti­jan Ka­va­ca, pred­sed­nik ži­ri­ja, Na­ta­ša Ni­n­ko­vić, Ni­ko­la Lju­ca, Da­na Bu­di­sa­vlje­vić i Kle­me­ns Šik i odlu­čio da Beo­gra­d­ski po­bed­nik za na­j­bo­lji fi­lm ode ostva­re­nju „Ne­vi­dlji­vi ži­vot“ re­di­te­lja Ka­ri­ma Anju­za.

- Sa pre­ciz­nom re­ži­jom glu­ma­ca i veo­ma ar­ti­ku­li­sa­nim ko­ri­šće­njem svih aspe­k­ta fi­l­m­ske na­ra­ci­je, ovaj fi­lm pu­bli­ku po­ve­de na pre­le­po i go­r­ko pu­to­va­nje. Fi­lm, ko­ji bi­smo la­ko mo­gli na­zva­ti re­mek-de­lom, za­slu­žio je na­še du­bo­ko po­što­va­nje i vra­ća nam na­du u pra­vu ume­t­nost stva­ra­nja fi­l­mo­va - ista­kao je ži­ri.

Na­gra­du za na­j­bo­ljeg re­di­te­lja od­neo je Va­c­lav Mo­hul za fi­lm „Obo­je­na pti­ca“, a Ri­ti Kal­ne­jais za sce­na­rio „Mle­č­nih zu­ba“.

Go­ran Bo­g­dan je na­j­bo­lji glu­mac fe­sti­va­la, ko­ji na Fe­stu ima dva fi­l­ma.

- Sna­gom svog izra­za, u ulo­zi po­ni­že­nog čo­ve­ka, sa mi­ni­mal­nim spo­lj­nim sred­stvi­ma i sna­žnom unu­tra­šnjom emo­ti­v­nom ogo­lje­no­šću za lik oca ko­ji že­li da po­vra­ti svo­ju de­cu, Go­ran Bo­g­dan do­bi­ja na­gra­du za na­j­bo­ljeg glu­m­ca - sto­ji u obra­zlo­že­nju.

Isto priz­na­nje kod že­na pri­pa­lo je Tri­ni Di­r­ho­lm za ulo­gu „Da­ma he­rc“, a za na­j­bo­lji de­bi na­gra­đen je Fi­li­po Me­ne­ge­ti, re­di­te­lj fi­l­ma „Nas dve“.

(Kurir.rs / Foto: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track