ZVONKO BOGDAN NE NAPUŠTA SVOJ DOM: Bez strpljenja nema ničega
Foto: Vladimir Šporčić

Odlučan Legendarni pevač poručuje javnosti

ZVONKO BOGDAN NE NAPUŠTA SVOJ DOM: Bez strpljenja nema ničega

Pop kultura -

Čuveni bard starogradske muzike ne napušta svoj dom, iz kojeg je publici poslao snažnu poruku i opisao na koji način provodi vreme

Pesnik panonske ravnice Zvonko Bogdan ne napušta svoj dom u Subotici kao i svi drugi stariji sugrađani. Naime, bard tamburaške i starogradske muzike cenjen od Vardara pa do Triglava strogo se pridržava zabrane kretanja, to jest naređenja vlasti koje važi za sve građane starije od 65 godina. Period izolacije provodi u svom domu želeći da na taj način pošalje primer drugima. - Pa eto, nije mi lako.

Otkad je izašla naredba, nisam čak ni kročio blizu grada. Pridržava se svega onoga što su rekli, ne samo zbog sebe već za primer ostalim ljudima. Da sačuvamo ovo malo zdravlja što imamo i da svim ljudima kažemo da je ovo vrlo važna stvar da budemo u svojim domovima - rekao je Zvonko za Jutarnji program RTS.

On ističe i da se redovno čuje sa svojom familijom koja je u inostranstvu. - Hvala bogu, kao i mnoge familije, i moja je rasuta po svetu. Svi su dobro i kako čujem i kod njih se pripremaju ozbiljne mere za suzbijanje ovog virusa - napominje pevač i dodaje da u Bergamu, sadašnjem žarištu virusa, ima mnogo prijatelja.

- Moji prijatelj i veliki poštovalac Zoran Milinković, s kojom se redovno viđam poslednjih deset godina, zajedno s porodicom je u Italiji. Svake godine dođe da me obiđe.

Oni, nažalost, žive tamo gde je najteže, u Bergamu. Poslednjih meseci se nisam čuo s njima i ne znam kako su. Ako bilo šta neko zna, a oni su Zemunci, neka mi javi - kaže Zvonko, koji je za kraj poručio. - Bez strpljenja nema ništa i ako vas neko napada, stavite ga u stranu - zaključuje legendarni pevač, kompozitor, slikar, pesnik i džokej.

Da podsetimo, prvu autorsku pesmu „Svake noći tebi pevam“ snimio je 3. decembra 1968. godine i od tada nizao hitove poput „Ej salaši na severu Bačke“, „Već odavno spremam svog mrkova“, „Prošle su mnoge ljubavi“, „Gore mi je da me varaš“...

Kurir / M. Vujović

Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track