NEOČEKIVANO OTKRIĆE U SERIJI JUŽNI VETAR: Timotijević u gej sceni
Foto: Aleksandar Lekić

Obrt

NEOČEKIVANO OTKRIĆE U SERIJI JUŽNI VETAR: Timotijević u gej sceni

Pop kultura -

Glumac je od reditelja dobio nimalo lak zadatak - da poljubi muškarca. Vrela scena opasno preti da uđe u istoriju srpskog serijskog programa, ali i baca potpuno novo svetlo na njegovu ulogu

Ostalo je još samo tri nedelje do kraja hit serije „Južni vetar“, a novu epizodu, koja se emituje večeras na RTS, obeležiće ljubavne scene Miloša Timotijevića.

Poznati glumac, koji igra korumpiranog inspektora Stupara, dobio je od reditelja Miloša Avramovića nimalo lak zadatak - da poljubi muškarca. Vrela scena opasno preti da uđe u istoriju srpskog serijskog programa, ali i baca potpuno novo svetlo na njegov lik.

- Za snimanje sam se najviše pripremao u razgovoru s rediteljem. Dosta smo pričali o toj ulozi. Svi smo imali kontakt s tom vrstom ljudi s margine. Jednostavno, malo se prisetite nekih situacija, spojite to sa scenariom, dodate malo svoju kreaciju i na kraju ispadne lik kakav je Stupar - izjavio je pre početka snimanja Timotijević.

Milošu ovo nije prvi put da igra geja i bez razmišljanja se prihvatio izazova. U dve predstave „Režim ljubavi“ i Crna kutija“, gde tumači LGBT osobu, nema ni približno sličan glumački zadatak.

Led je probijen još pre mnogo godina. Prvi gej poljubac videli smo u seriji „Vratiće se rode“. Vladimir Aleksić poljubio se s kolegom Igorom Filipovićem, i to je bio prvi francuski poljubac između dva muškarca u jednoj domaćoj seriji.

- Posle ove scene to bi trebalo da postane normalna stvar - rekao je tada Aleksić.

U novijoj istoriji televizije gej ili lezbo poljubac videli smo u serijama „Vratiće se rode“, „Jutro će promeniti sve“ i „Državni službenik“, a LGBT junake u „Ubicama mog oca“, „Sinđelićima“ i „Istinama i lažima“.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Aleksandar Letić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track