GLUMICA IVANA DUDIĆ ZA PRAZNIK U KARANTINU: Odlično kuvam, sama ću spremiti vaskršnju trpezu!
Foto: Luka Šarac

Intervju

GLUMICA IVANA DUDIĆ ZA PRAZNIK U KARANTINU: Odlično kuvam, sama ću spremiti vaskršnju trpezu!

Pop kultura -

Otvoreno Zvezda serije „Crveni mesec“ otkrila kako se priprema za
najveći dan u godini, ali govori i o tome zašto nema dečka

Ivana Dudić munjevito je mnogima postala omiljena glumica. Nju je publika imala priliku da upozna u brojnim domaćim serijama, a poslednji put gledaoci su imali priliku da je prate sve do vanredne situacije u ulozi nestašne i neustrašive Sofije u seriji „Crveni mesec“.

U uskršnjem intervjuu glumica je ispričala koje sve običaje praktikuje za najveći praznik, ali je otvorila dušu i o svom ljubavnom životu.

Da li ćeš spremati neke specijalitete i farbati jaja za Uskrs?

- Kako da ne i jaja obavezno farbam na Veliki petak. To sam sve naučila pored mame, kao i druge stvari koje znam da spremam.

S kim ćeš proslaviti praznik?

- Uvek sam praznike provodila s porodicom, ili kod roditelja ili sa bratom i njegovom porodicom, pa se nadam da ću moći i sada da se vidim s njima. Biće mi teško ako ne budemo mogli zbog policijskog časa da se vidimo i provedemo Uskrs kako smo navikli. Međutim, reč je o višoj sili i najvažnije je da svi budemo dobro.

Kako provodiš vreme u izolaciji?

- Kuvam, i to onoliko - doručak, ručak, večera, i to prave obroke spremam. Baš volim da kuvam. Kuhinja mi je najomiljenije mesto u kući.

Da li si trenutno usamljena ili imaš dečka?

- Nisam usamljena, imam kuče, nemam dečka. Nekad mi dođu drugarice, nekad sam sama s psom, ali svejedno uživam. Godinama unazad sam radila po 12 sati dnevno, bila među milijardu ljudi i lepo mi je da malo imam vreme za sebe. Moji roditelji su 65 plus, odem do njih da im preko terase dam namirnice i znači mi da ih vidim na svaka dva-tri dana. Retko sam ih viđala, bukvalno na mesec dana. Ipak, jedva čekam da nastavim da radim jer to je ono zbog čega sam se školovala.

foto: Luka Šarac

Izjavila si da nemaš kad nekoga da upoznaš jer si ceo dan na snimanjima.

- I roditelji me pitaju da li sam upoznala nekoga, ali ja stvarno nemam kad. Moj dan se svodi na to da u pet ustanem, u šest me pokupe, u 18 časova me vrate, istuširam se, prođem tekst i legnem da spavam. Na putu od posla do kuće ne mogu da upoznam nikog (smeh). Nemam razloga da to izbegavam. Evo, sad me je snašao i ovaj karantin, tako da mi se ne da da nekog upoznam (smeh).

Da li bi ti sada značilo da imaš nekoga u ovoj situaciji?

- Svakoj osobi koja je emotivno zdrava treba neko s kim bi legao uveče i zagrlio se, a ujutru ustao i popio kafu. Još uvek smatram da sam emotivno zdrava.

Da li si se posvetila nečemu za šta nisi imala dugo vremena?

- Naspavala sam se. Dozvolila sam sebi da se ozbiljno odmorim. Zato mi se već drugi dan karantina telo opustilo i razbolela sam se, pa sam klonula. Sada sam dobro. Učim tekstove jer smo prekinuli snimanje „Crvenog meseca“.

Ipak ne gubiš vreme.

- Trudim se da ne dangubim, radim na još nekom projektu, gledam naše domaće serije za koje nisam imala vremena. „Tajkuna“ pratim i uvek navijam za sve što rade moje kolege. „Preživeti Beograd“ je serija s mladim glumcima, ali je fenomenalna, zatim gledam sezone „Uvoda u anatomiju“ koje nisam stigla.

Da li smatraš da su početak tvoje karijere obeležile intimne scene i da ćeš i ubuduće dobijati takve uloge?

- Važno je da znaju da ja to mogu i da sam uradila najbolje što sam mogla. Ali ne mislim da će me zauvek pratiti to da igram golišave scene. Samo je moj izbor da li ću to raditi. To sam dosad svaki put htela jer sam pronalazila jak razlog u svojim likovima za to, a ne da bih svetu pokazala svoje grudi.

Saradnja s kolegom Miloš i ja smo bili kao rogovi u vreći

Često te povezuju s Milošem Đurićem. Da li ste toliko dobar poslovni tim ili je između vas nešto bilo?

- Mi smo na Akademiji bili kao rogovi u vreći. Sada nemamo baš uvek isto mišljenje o nekim stvarima, ali ako gledaoci misle da smo zajedno, to znači da smo uradili dobar posao.

foto: Sonja Spasić

Kurir / Nevena Mijušković

Foto: Luka Šarac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track